/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Három villanyhajtású modellt mutatott be a Jeep

2022. szeptember 08. 18:10   |   Autoblog
címkék:  

A Jeep márka a mai napon közzétette új generációs, tisztán elektromos 4xe járműveire vonatkozó, átfogó terveit, mint annak a fenntartható átalakulási folyamatnak az elemét, amelynek eredményeként a márka a világ első számú villamosított SUV gyártójává kíván válni.

A márka YouTube csatornáján ismertetett tervek szerint a márka 2025-ig négy tisztán elektromos szabadidőjárművet vezet be Észak-Amerikában és Európában. A jelenleg is zajló, átfogó termékterv értelmében 2030-ra a Jeep márka eladásai az Egyesült Államokban 50, Európában pedig 100 százalékban tisztán elektromos modellekből állnak majd.

A Jeep márka ugyancsak bemutatta két tisztán elektromos szabadidőjárművének első fotóit. Ezek az újdonságok Észak-Amerikában és a világ számos pontján elérhetők lesznek. Ezzel egy időben azt is megerősítették, hogy 2023-tól Európában forgalomba kerül a vadonatúj, tisztán elektromos Jeep Avenger modell.

A Jeep egy olyan teljes körű, villamosított termékstratégiát indított útjára, amelyet kifejezetten úgy alakítottak ki, hogy az támogassa a márka legendás terepalkalmasságát, és még szélesebb ügyfélkört szólíthasson meg Észak-Amerikában. A villamosítási terv a Wagoneer portfolióra is kiterjed.

Jeep Recon

Az észak-amerikai piacon a Jeep Recon lesz a frissen megjelenő vadonatúj, tisztán elektromos szabadidőjárművek egyik legelső képviselője. A vadonatúj modellt azoknak szánja a márka, akik örömmel élnének át extrém kalandokat egy strapabíró, tisztán elektromos jármű fedélzetén, csaknem teljes csendben.

A minden porcikájában új Jeep Recont eleve 100%-ban Jeep 4×4 modellnek, és 100%-ban zéró károsanyag-kibocsátású járműnek tervezték. Ez az új SUV kizárólag akkumulátoros elektromos modellként (BEV) lesz elérhető, terepképességeit pedig a következő funkciók erősítik:

Hamisítatlan Trail Rated terepalkalmasság Jeep Selec-Terrain rendszerrel, elektronikusan zárható differenciálművekkel, alsó védőlemezekkel, vonószemekkel, valamint agresszív off-road gumiabroncsokkal. A Jeep szabadságérzete egy mozdulattal nyitható, motoros tetővel, leszerelhető oldalajtókkal, illetve ablakokkal. A legújabb generációs Uconnect rendszer, benne a legfontosabb terepútvonalak részletes leírásával.

A globális piacokra szánt SUV-t először 2023-ban láthatja majd a nagyközönség, gyártása 2024-ben veszi kezdetét Észak-Amerikában. Az Egyesült Államokbeli ügyfelek már 2023 elején lefoglalhatják új autójukat. A Jeep Recon a világ legnagyobb piacain, így Európában is elérhető lesz.

A tisztán elektromos Wagoneer

A Wagoneer modellcsalád egy vadonatúj modellel bővül. Az egyelőre Wagoneer S kódnéven ismert, tisztán elektromos jármű még erőteljesebbé teszi a márka jelenlétét a prémium SUV szegmensben: a különleges, kecses, áramvonalas formavilág és az alapkiépítésben kínált összkerékhajtás mellé közúti és terepüzemmódok, Jeep-centrikus technológia és lenyűgöző menetdinamikai képességek társulnak.

A globális modell kizárólag akkumulátoros elektromos hajtással lesz elérhető. Egyetlen feltöltéssel akár 640 kilométert is képes lesz megtenni, s álló helyzetből mindössze 3,5 másodperc alatt gyorsul 96 km/órás sebességre. Külső megjelenését karakteres, LED-megvilágítású hűtőmaszk határozza meg.

A tisztán elektromos Wagoneer szintén jövőre lép a nagyközönség elé, gyártása 2024-ben kezdődik Észak-Amerikában. Az Egyesült Államokbeli ügyfelek már 2023 elején lefoglalhatják autójukat, amely a világ legnagyobb piacain, így Európában is elérhető lesz.

A nyilvánosságra hozott tervek értelmében már fejlesztik a kifejezetten az európai piaci igényekre tervezett és méretezett, kiváló terepalkalmasságú, tisztán elektromos Jeep modellek új családját is. A márka 2025-ig bezárólag négy zéró károsanyag-kibocsátású típust vezet be Európában, amelyek a legfontosabb piaci szegmensekben képviselik majd a márkát. A termékoffenzíva eredményeként 2030-ra a Jeep összes, Európában forgalmazott járműve tisztán elektromos hajtást kap.

Jeep Avenger

Az offenzíva első tagja a vadonatúj, tisztán elektromos Jeep Avenger, egy kompakt SUV. Az Avengert a Renegade alá pozícionálják majd, és a lengyelországi Tychy városában működő, környezetbarát gyártóüzemben fogják gyártani.

A 640 kilométeres tervezett hatótávolságú új szabadidőjármű a méretosztályban kiemelkedően kedvező szabad hasmagassággal, valamint középső és hátsó terepszögekkel rendelkezik majd, amihez modern, fejlett technológiai tartalmat felvonultató belsőt, továbbá tágas utas- és csomagteret társít.

A Jeep Avenger 2022. október 17-én, a Párizsi Autószalonon tartja világpremierjét, amely aznaptól előrendelhető. A modell 2023 elején jelenik meg a márkakereskedésekben.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/