/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Hibrid flottát kap Budapest

2014. október 06. 08:37   |   Autoblog
címkék:  

28 darab hibrid csuklós autóbusz érkezik a fővárosi utakra hamarosan, Budapest így a közép-európai fővárosok legnagyobb hibrid buszflottájával rendelkezik majd.

Kép: MTI

Ünnepélyes keretek között mutatták be a mai napon Budapesten, a Rába-Volvo kooperáció keretében készülő, legkorszerűbb hibrid csuklós autóbuszflottájának premier példányát. A bemutatott jármű már szemlélteti azt az egyedülálló párhuzamos hibrid technológiát, és korszerű kivitelt, amely a Rába-Volvo kooperáció keretében kerül leszállításra, és a jövő év elején áll forgalomba a fővárosban.

A járművek sajátossága a magas megbízhatóság és élettartam, mindemellett megnövelt befogadóképesség is jellemzi. A hagyományos dízel üzemű buszokhoz képest a hibrid járművek előnye, hogy csendes, elektromotoros indulást, 40-50%-kal kevesebb károsanyag kibocsátást, valamint akár 39%-kal alacsonyabb üzemanyag felhasználást tesznek lehetővé.

Ez utóbbit tekintve elmondható, hogy egy éves szinten 6000 üzemórát futó autóbusz akár 27 ezer liter üzemanyagot is megtakaríthat, amely tíz év alatt nagyságrendileg egy új autóbusz árát is jelentheti. Az új járművek az 5-ös, 7-es és 9-es vonalon közlekednek majd.

A Rába 2013 elején indította el együttműködését a Volvóval, melynek eredményeként hamarosan 28 darabból álló, a közép-európai fővárosok között legnagyobbnak számító hibrid csuklós buszflotta kerül a BKK járműparkjába. A kooperáció lényege, hogy a piaci igényeket, valamint a környezettudatossági szempontokat szem előtt tartva a lehető legmodernebb tömegközlekedési járműveket kínálják az utazóközönség számára. Az együttműködés előnye továbbá, hogy a lokalizált gyártásnak és az ellentételezésnek köszönhetően minden elköltött közpénz az ország határain belül hasznosul.

A hibrid buszflottát a BKK-val kötött szerződése értelmében a T&J Kft. üzemelteti majd. A magyar főváros igényei és elvárásai szerint legyártott, lokalizált járművek szállítása már idén megkezdődik. Az első jármű novemberben, a teljes flotta pedig 2015 februárjától közlekedik és szállít utasokat a főváros útjain.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/