/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Itt a Maybach elektromos luxuskupéja

2016. augusztus 19. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

Minden évben augusztusban összegyűlnek a rajongók és műértők a kaliforniai Monterey félszigeten és elmerülnek a fantasztikus klasszikus autók tengerében. A világhíres autókiállításra és szépségversenyre a gyártók is egyedi kreációkkal készülnek, ami a vagyonos közönség jelenléte miatt érthető is. A Mercedes egy bámulatos, 5,7 méter hosszú luxuskupét visz a gyepre, amely az autózás aranykora előtt hajt fejet.

A fejedelmi kinézetű Vision Mercedes-Maybach 6 (h./sz./m.: 5700/2100/1328 mm) a 30-as évek aerodinamikus kupé autóinak állít emléket. Valószerűtlenül hosszú motorházteteje, hátratolt utaskabinja, osztott hátsó ablaka és egészen a leghátsó pontig lejtő teteje van. Kerékjáratai erősen hangsúlyozottak, ajtói pedig felfelé nyílnak. A motorháztető két szélétől indul ki a krómcsíkkal kiemelt vállvonal, amely kecses ívben fut hátra. A 30-as évek aero kupéit idézi a középső gerinc is. A klasszikus vonalvezetést újkori elemekkel kombinálták, mint a diódás csíklámpák, az ajtók tövébe illesztett kamerák, valamint a különleges, félig átlátszó, 24 hüvelykes felnik. A Vision Mercedes-Maybach 6 fara egy jachtot idéz. Letaglózóan gyönyörű autó.

A kabin viszont egyenesen az űrkorszakot juttatja eszünkbe. A műszerfal két “szárnya” átfolyik az ajtókba és körbefonja az üléseket, mintegy körülölelve az utasokat. Ugyanakkor exkluzív anyagok, mint például rózsaarany és szilfa luxus hangolatot teremtenek. A bőrrel borított ülések Chesterfield stílusban készültek, a lábtérben pedig nyílt pórusú szilfát alkalmaztak, erősítve a jacht stílust. Mivel a Mercedes-Maybach 6 elektromos hajtású, elöl, ahol normális esetben a belsőégésű motor lenne, csomagteret alakítottak ki benne.

A sofőr két analóg műszert lát maga előtt, amelyeket a műszerfal szélességben üvegpanel mögé rejtett digitális kijelzők egészítenek ki. Az előhívott menük tartalma ezen a területen jeleníthető meg. A vezetéshez kapcsolódó információkat és navigációs adatokat azonban a rendszer a szélvédőre vetíti. Ezek mennyiségét gesztusokkal lehet szabályozni. Az átlátszó, lebegő középkonzolon az energiaáramlást vizuálizálja a rendszer.

A pazarul kárpitozott ülések űrtechnikát képviselnek, gombjaik ugyanis – amik normális esetben az anyagba lennének süllyesztve – szenzorok. Feltérképezik a bent ülőket és figyelik az életfunkcióikat, így például maguktól elindítják az ülésbe épített klímaberendezést vagy masszázst. A tanulmányautó a luxus non plus ultráját testesíti meg, így a sofőr dönthet úgy is, hogy átadja a vezetést.

A Vision Mercedes-Maybach 6-ot négy darab kompakt méretű, állandó mágneses szinkronmotor mozgatja, így négykerék-hajtású. A négy villanymotor 550 kW (750 LE) teljesítményt állít elő, energiaellátásukról pedig egy padlóba helyezett 80 kWh kapacitású akkumulátor gondoskodik. A hatalmas kupé így kevesebb mint 4 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órára, végsebessége pedig 250 km/óra elektronikusan korlátozva. A telep az EPA ciklus szerint 320, a NEDC ciklus szerint 500 kilométeres hatótávolságot biztosít. Sokkal érdekesebb azonban, hogy a CCS sztenderdnek megfelelő gyorstöltéssel csupán öt perc alatt 100 kilométerrel növelhető a hatótáv. A töltés nyilvános töltöállomáson, vagy otthoni hálózatról végezhető, de akár vezeték nélkül, elektromágneses mezőn keresztül is.

A Vision Mercedes-Maybach 6 a Monterey Car Week utolsó napján megrendezett Pebble Beach Concours D’Elégance-on debütál.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/