/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Itthon a frissített Nissan Leaf

2022. április 06. 16:45   |   Autoblog
címkék:  

A világ első tömeggyártású elektromos autóját, a Nissan Leafet alaposan átdolgozták a 2022-es modellévre. A villanyautó látványosabb külső megjelenést és fejlettebb belső technológiákat kapott. Az új Leaf áprilisban érkezik meg a hazai márkakereskedésekbe.

A Leaf 7 éven keresztül piacvezető volt Magyarországon a villanyautók között és annak ellenére, hogy nagyon sok versenytárs megjelent az elmúlt években, még tavaly is a legeladottabb volt az új cégautó-vásárlók körében. A használt villanyautók forgalomba helyezési listáján is a 2. helyen szerepelt 2021-ben. Mindezeknek köszönhetően Magyarországon messze a Leafből fut a legtöbb az utakon a villanyautók közül.

A Leaf stílusbeli módosításokon esett át. A Nissan új márkalogója mostantól megtalálható a kerekeken, az első hűtőrácson, a jármű hátulján valamint a kormánykeréken. A keréktárcsák kínálata is megújult, újdonság a 16 és 17 colos, feketére festett keréktárcsa.

A hat egyszínű és öt kéttónusú fényezés mellett két új árnyalat is elérhető a nagysikerű Qashqai és Ariya palettájáról: a sötétkék és az élénkkék. Ezenkívül teljesen fekete lett, illetve lekerültek a króm részek az autó orr-részéről, a „hűtőrácsról”, valamint a hátsó kék lökhárító elem is szürkére lett fújva. Mindkét módosításnak az volt a célja, hogy letisztultabb legyen az autó összhatása. Néhány apró módosítás történt az első lökhárítón, a hátsó felső légterelőn, valamint a küszöbléceken is.

Az új Leaf kétféle akkumulátorral lesz elérhető, így aki a Leaf e+ modellt választja, akár 385 kilométert is megtehet a WLTP szabvány szerint. A ProPILOT technológia lehetővé teszi, hogy a Leaf automatikusan tartsa a sebességet és a távolságot az előtte haladó autóhoz képest, akár megálljon és elinduljon, illetve tartsa a sávot is. Az innovatív e-Pedal funkció pedig abban segít, hogy a vezető egyetlen pedállal gyorsíthasson, lassíthasson és megálljon.

Az új Leafben is elérhető az Android Auto és az Apple CarPlay, továbbá a NissanConnect alkalmazáson keresztül távolról vezérelhető hűtés-fűtés és töltés funkciók. Újdonság, hogy az ügyfelek összekapcsolhatják autójukat az Amazon Alexa Smart Home eszközükkel is.

A Leafet vásárló ügyfeleknek a Nissan most egyedi kedvezményekkel kedveskedik, melyek a márkakereskedésekben érhetőek el.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/