/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Jön a kompakt Mercedes furgon, a T-osztály

2021. május 11. 17:15   |   Autoblog
címkék:  

A Mercedes-Benz Vans bemutatta a Concept EQT tanulmányt, amely a V-osztály receptjét örökíti át a kompakt áru- és személyszállítók szegmensébe. A szériaközeli tanulmány tágas teret kínál akár hét személynek is, külsején pedig a Mercedes-EQ almárka stílusjegyei köszönnek vissza. A jövőbeni T-osztály ugyanis ugyanúgy megvásárolható lesz elektromos hajtással, mint hagyományos belsőégésű motorokkal.

A Concept EQT azonnal a villanyautókat tömörítő Mercedes-EQ család tagjaként azonosítható. A fekete paneles frontrészen LED-es fényszórókat és óriási hűtőrácsot látunk, amely jelen esetben zárt kivitelű és háromdimenziós hatású kis csillagokkal van díszítve. Újabb árulkodó stílusjegyként a fényszórókat és a hátsó lámpákat is diódacsík köti össze egymással.

Az utastér rendkívül elegáns a króm díszítéseknek, valamint a fehér/fekete kárpitozásnak köszönhetően. Az üléseket teljes egészében fehér nappabőrrel kárpitozták, de jutott a puha anyagból a kormánykerékre, a váltókarra, az ajtókra és a műszerfalra is. A vezérlést itt is az MBUX rendszerrel oldották meg, amely tanulóképes és hangparancsokkal is irányítható.

A Concept EQT-t (h./sz./m: 4945/1863/1826 mm) mindkét oldalon tolóajtókkal szerelték fel, amelyek akkora nyílást tárnak fel, hogy kényelmesen meg lehessen közelíteni a két leghátsó széket. A második üléssorban akár három gyermekülés is elhelyezhető. Ha a hátsó traktusban több helyre van szükség, a leghátsó székek felhajthatók vagy akár ki is szerelhetők.

A tanulmányt egy különleges szabadidős eszközzel is felszerelték, amely egy plexiüveg alatt tárolható a csomagtérben. Az elektromos gördeszka alumíniumból készült és csillagminták borítják.

Az új Mercedes-Benz T-osztályt 2022-ben küldik majd piacra a Citan áruszállító mellé, amelynek szintén lesz elektromos hajtású változata.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/