/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Jön az elektromos Ford Mustang – videóval

2018. november 19. 17:55   |   Autoblog
címkék:  

A Ford már dolgozik első villanyautóján, amely a piaci igényeket követve egy crossover modell lesz. Bár a jármű formáját a Mustang inspirálta, aki hagyományos póniautós élményre vágyik, nem a Ford kínálatában találja meg a számítását. Az amerikai Charge máris előrukkolt egy klasszikus vonalvezetésű, villanyhajtású Mustanggal, amely nem okoz csalódást.

A kupéként vagy kabrióként elérhető Charge Mustang valódi, 60-as években gyártott Mustangból épül. Míg azonban a stílus korhű, néhány részlet modern autóról árulkodik. Egyedi a hűtőrács, a fényszórók diódásak, a nagy átmérőjű könnyűfém felnik mögött pedig nagyteljesítményű fékrendszer bújik meg aranyszínű féknyergekkel.

A Charge az Arrival céggel közösen alakította ki a high-tech hajtásláncot, amely több villanymotorból és egy 64 kWh kapacitású akkumulátorból áll. Az összteljesítmény 402 lóerő és 1200 Nm nyomaték, a nulla-százas sprint így állítólag mindössze 3,1 másodpercet vesz igénybe, a hatótávolság pedig 200 kilométer. Ezek az adatok valószínűleg a drágább összkerékhajtású kivitelre vonatkoznak, a hátsókerekes verzióról nem közöltek adatokat.

A modern technológia a kabinban is fellelhető: a digitális műszeregység és a nagyképernyős infotainment rendszer az alapfelszereltség része. Természetesen a luxus bőrkárpit és a retró formájú kormánykerék is alap.

A Charge Mustangból összesen 499 darab fog készülni, 260 ezer dolláros indulóáron. Az első példányok kiszállítása jövő szeptemberben indul.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/