/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Újabb svéd elektromos autó érkezik

2020. szeptember 28. 20:45   |   Autoblog
címkék:  

Gyártásba kerül az év elején leleplezett Polestar Precept, amely a márka jövőképét testesíti meg. A 3,1 méter tengelytávú, elektromos hajtású luxus négyajtós új digitális technológiákat, Android operációs rendszert, és újrahasznosított anyagokból készült utasteret vonultat fel.

A Polestar Precept utastere fenntartható anyagokból készült. Használtak hozzá újrahasznosított PET palackokat, begyűjtött halászhálókat (szőnyegek) és parafa vinilt (oldaltámaszok és fejtámlák). Egyes belső panelek és az ülések hátulja len alapú kompozitból készült, amely jóval könnyebb a hagyományos anyagoknál és 80 százalékkal kevesebb műanyag hulladékot jelent. Az ülések borítása visszaforgatott PET palackokból készült, 3D-s szövési eljárással.

A Preceptben Android alapú operációs rendszer működik. Összesen két kijelző található az autóban, a sofőr egy 12,5 colos (31,75 cm) kijelzőről tájékozódik, középen pedig egy 15 colos (38,1 cm) álló formátumú érintőképernyő kapott helyet. A műszerfalba intelligens szenzorokat is építettek, amelyek figyelik a sofőr szemmozgását és annak megfelelően csoportosítják a tartalmakat a kijelzőkön.

A Polestar legnagyobb piacra Kína, így a Precept gyártása is ott zajlik majd, egy új üzemben. A cél az, hogy az új létesítmény széndioxid-semlegesen működjön majd. A Polestar 2019-ben felhúzott Chengdu-i üzeme, ahol a Polestar 1 gyártása folyik, az első LEED Arany minősítésű autógyár lett Kínában, ugyanis 100%-ban megújuló energiával működik.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/