/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Jövő tavasszal érkezik az elektromos Toyota Proace Verso

2020. november 18. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

Jövő márciusban debütál az európai piacokon a magyarországi nagycsaládos autóvásárlási program egyik kedvelt modellje, a Toyota Proace Verso akkumulátoros elektromos változata. A személyszállító 50 és 75 kWh teljesítményű lítium-ion akkumulátorral választható majd, hatótávja így elérheti a 330 kilométert.

A Toyota jövő tavasszal a Proace Verso Electric modellel bővíti ki zéró károsanyag-kibocsátású, akkumulátoros elektromos hajtású járműsorozatát. A Proace Electric közepes áruszállító mellett ez az autó vonzó és rugalmas mobilitási lehetőséget kínál az olyan vállalkozások és flottaüzemeltetők számára, akik alacsony károsanyag-kibocsátású környezetben végzik munkájukat.

A vásárlók kétféle lítium-ion akkumulátor közül választhatnak: az 50 kWh kapacitású egységet teljesen feltöltve akár 230 kilométert, a 75 kWh kapacitású akkumulátorral pedig akár 330 kilométert is lehet autózni. Mindkettővel 136 lóerő a teljesítmény és 260 Nm a forgatónyomaték. A végsebesség 130 km/óra elektronikusan szabályozva. Az akkumulátor a padló alatt kapott helyet, így nem csökkenti sem az utastér, sem a csomagtartó méretét. A paletta háromféle hosszúságú – Compact, Medium és Long – karosszériaméretet tartalmaz, melyeknek csomagtere (beépített ülésekkel számolva) 280, 640 illetve 1060 liter. A modellváltozattól és a mérettől függően az utastérben öt-nyolc utas foglalhat helyet.

A beltér flexibilisen változtatható, a második sor 60:40 arányban lehajtható üléseinek köszönhetően könnyű a bejutás a harmadik sorba, de szükség esetén megnövelhető a raktér is. A terhelhetőség alapértéke egy tonna, de az 50 kWh kapacitású akkumulátorral szerelt változatban ez extraként 1,2 tonnára növelhető, ami a kategória legjobb értéke. Fékezett utánfutóval egy tonna vontatható, ha a járműben szállított tömeg nem haladja meg a terhelhetőség 50 százalékát. Az akkumulátorra 8 év/160 000 kilométer garanciát ad a Toyota.

Többféle töltési lehetőség van. Az autóhoz alapáron járó, hatméteres és 8 amperes kábellel a hagyományos otthoni csatlakozóból lehet tölteni az autót. A gyorsabb töltéshez 32 amperes kábel szükséges, amit egy külön rendelhető, falra szerelt töltőkészülékhez kell csatlakoztatni. Az Proace Verso Electric összes változatában alapfelszerelés a 7,4 kW-os, egyfázisú fedélzeti töltőberendezés, de ha gyorsabb töltés szükséges, akkor extraként egy 11 kW-os egység is rendelhető. Ha a járművet egy 100 kW-os töltőállomásra csatlakoztatják, akkor az 50 kWh kapacitású akkumulátor 30, a 75 kWh kapacitású pedig körülbelül 45 perc alatt tölthető fel.

A Proace Verso Electric olyan változatokban és kivitelekben lesz kapható, hogy a kínálatban a lehető legtöbb vásárló megtalálhassa az igényeinek pontosan megfelelő autót. A modellcsaládban ugyanúgy szerepelnek majd a praktikus Combi és Shuttle változatok, mint a kifinomultabb Family és VIP modellek. A felszereltség megfelel a mai vásárlók igényeinek. Az okostelefonok egyszerűen integrálhatók az Apple CarPlay vagy az Android Auto segítségével. A vásárlók olyan extrák közt válogathatnak, mint a 7 colos multimédia érintőképernyő, a DAB rádióvétel, a fűtött ülések, az automatikusan behajló tükrök, az elektromos kézifék, a kulcs nélküli nyitás, illetve az automata klímaberendezés és a műholdas navigáció.

A modellben a legújabb Toyota Safety Sense aktív biztonsági és vezetősegítő rendszerek működnek. Ilyen például a gyalogosérzékeléssel kiegészített ütközést megelőző rendszer, a teljes sebességtartományban működő sebességtartó automatika, a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, az automatikus távfény-vezérlés és a jelzőtábla-felismerő rendszer. A biztonságot tovább növeli az első és hátsó parkolóradar, a 180 fokos tolatókamera és a magasabb felszereltségi szintű modellekben a holttérfigyelő.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/