Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Jövőre jön az első etanol-elektromos hibrid

2018. december 19. 19:00   |   Autoblog
címkék:  

Egymilliárd brazil reálos (körülbelül 75,6 milliárd forint) beruházással a Toyota 2019-ben útjára indítja a világ első etanol-elektromos hibrid járművének sorozatgyártását Brazíliában.

prototyp_hybrid_ffv_2

Az idén áprilisban bemutatott Prius Hybrid FFV (flexi-fuel vehicle) kifejlesztésekor kettős cél lebegett az autógyár helyi leányvállalata, a Toyota do Brasil szeme előtt: egyrészt még népszerűbbé kívánták tenni a hibrid technológiát Brazíliában, másrészt tovább szerették volna csökkenteni a Toyota Prius eleve kedvező (európai kivitelében akár 83 g/km) CO2-kibocsátását.

A dél-amerikai országban, a világon az elsők között, a hetvenes években indult útjára a megújuló forrásból származó alternatív üzemanyag kultúrája. A kormányzati és gazdasági támogatással megvalósított, cukornád alapú etanolgyártás mára a világ első számú etanol-exportőrévé és a második legnagyobb etanol üzemanyaggyártójává tette a hatalmas országot, ahol a benzines újautó-eladásokból több mint ötven százalékkal részesednek a benzin-etanol kettős üzemű járművek.

prototyp_hybrid_ffv_1

Az etanol és a hibrid hajtás kombinálásával ténylegesen szénsemleges működésre képes járművet fejlesztett ki a japán vállalat. A kormányzati és oktatási intézmények, valamint a brazil cukornád-szövetség (UNICA) bevonásával megvalósult projekt a Toyota „Környezetvédelmi Kihívás 2050” programjának szerves részét képezi, és hozzájárul ahhoz, hogy a program célkitűzéseivel összhangban a Toyota globális CO2-kibocsátása 2050-re a 2010-es értékek egytizedére essen vissza.

 Az új modell áráról és pontos technikai adatairól későbbre ígértek tájékoztatást.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

Zöld autó

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!