/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (2) |
| Több

Jövőre jön az Opel villanyautója

2016. október 02. 13:20   |   Autoblog
címkék:  

A Párizsi Autószalonon debütált az Opel forradalmi villanyautója, az Ampera-e. A vonzó külsejű elektromos kompakt legnagyobb ütőkártyája a szegmens legnagyobb hatótávolsága, amely több 500 kilométer. Ráadásul hasonló menetteljesítményeket kínál, mint a sportos OPC modellek.

Az új Opel Ampera-e nemcsak csinos, tágas és praktikus villanyautó is. Akkumulátorcsomagját alacsonyan, a járműpadló alatt helyezték el, így a tervezők szellős belteret alakíthattak ki. Öt személy és csomagjaik is elférnek az autóban, a csomagtér akkora, mint egy átlagos kompakt ferdehátú autóban, 381 literes. Mindez a legjobb digitális kapcsolhatósággal párosul, az Ampera-e a legújabb generációs IntelliLink infotainment rendszert kapta meg, amely kompatibilis az Apple CarPlay és Android Auto sztenderdekkel.

Az Ampera-e villanymotorja 150 kW (204 LE) teljesítményű és 360 Nm nyomatékot termel már nulla fordulatszámtól. Mindössze 3,2 másodperc alatt 50 km/órás sebességre gyorsítja az autót és páratlan rugalmasságot biztosít a számára. Az Ampera-e 4,5 másodperc alatt gyorsít 80-ról 120 km/órára, ami megegyezik az OPC modellek idejével. Mindeközben a hatótávolság pedig több mint 500 kilométer a NEDC ciklus szerint.

Az Opel párizsi sajtótájékoztatóján elmondták, a bemutatót megelőző héten egy példány egy töltéssel 417 kilométert tett meg, s mikor megérkezett a kiállítás helyszínére, a fedélzeti számítógép további 80 megtehető kilométert jelzett. Hétköznapi körülmények között tehát az Ampera-e képes félezer kilométert egy töltéssel megtenni. Az Opel azonban ezzel még nem elégedett meg, a jármű hatótávját a szigorúbb WLTP (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure) vezetési ciklus szerint is lemérte. Az eredmény 380 kilométer lett, ami ugyancsak kiemelkedő érték. Az újratöltési időről egyelőre nincsenek információk, az Opel csak annyit árult el, hogy egy nyilvános töltőállomáson 30 perc alatt 150 kilométer hatótáv nyerhető.

Az Opel Ampera-e forgalmazása a jövő év első felében kezdődik, részletes műszaki adatokkal és árakkal csak később fog szolgálni az Opel.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Sztankay Zsolt
2016-10-02 - 20:12

Rendkívül jónak tünik.
Ebből az azutóból népautó lehetne ,ha hozzáteszzük a kormány azon törekvését,hogy minnél több zöldautó fusson útjainkon.
Az útjainkon futó “matuzsálem “autók kiváltására kéne gondolni és ehhez megfelelő pénzügyi konstrukciót kitalálni.Biztos sokan lennének akik szívesen választanák..
Más szempontból tovább erősíthetné a NÉMET – MAGYAR együttműködést.

endorfer
2016-10-03 - 18:39

Végre van egy nagyon versenyképes konkurense a Voltnak.Ha csak abba gondolunk bele,hogy a Volt lebutított változatát gyártatná itt kelet Európában (350 km/10 000 000 Ft) ,az Opel 500 km-t tud,annyit,amennyit
az eredeti Volt tud 25 millióért.
Meggyőződésem,hogy a többi nagy gyártó is kénytelen hamarosan lépni,
ugyanis nagy megrendelésszám esetén két-három éven belül az autó ára
lecsökken 6-7 millióra,és ennyi egy mai modern Suzuki,Kia,Toyota stb…


*/