/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Kiderült, mit tud az új elektromos Škoda SUV

2020. május 14. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

A Škoda már teszteli új elektromos hajtású szabadidőautóját, az Enyaqot, amiről most sok lényeges információt közzétettek. Eszerint a Kodiaqnál néhány centiméterrel rövidebb Enyaq hátsó- vagy négykerék-hajtással, három különböző akkumulátor-kapacitással és öt különböző teljesítményű kivitelben érkezik majd meg a piacra.

4 648 milliméteres hosszával és 1877 milliméteres szélességével az Enyaq csak alig lesz kisebb a Kodiaqnál, ami azt jelenti, hogy a vásárlók a villany-SUV esetében is a márkára jellemző rendkívül tágas belső térrel számolhatnak majd. Mindezt új koncepció szerint épült műszerfal egészíti ki, amely többféle verzióban lesz kapható. Az utastér berendezéséhez pedig most először fenntartható forrásból származó anyagokat is használnak. A MEB padlólemeznek köszönhetően (az akkumulátorcellákat a padlón helyezték el) az utastér teljes méretű, a csomagtér pedig 585 literes.

Az Enyaq többféle verzióban lesz kapható: hátsó- vagy összkerékhajtással, háromféle akkumulátor-kapacitással, és ötféle teljesítménnyel. A bázismodell (Enyaq iV 50) 55 kWh-s akkumulátort kap, amely a hátsó tengelyen elhelyezett 109 kW-os (148 LE) villanymotort látja el energiával és 340 km-es hatótávot tesz lehetővé. A következő változatot, az Enyaq iV 60-at már 132 kW-os (180 LE) villanymotor mozgatja, akkumulátora pedig 62 kWh-s. A hatótávolság ebben az esetben 390 kilométer. A legnagyobb hatótávolságot az Enyaq iV 80 változat kínálja, melynek 82 kWh kapacitású telepe 500 kilométerre elegendő energiát tárol. A villanymotor itt 150 kW-ot (240 LE) tud.

A legnagyobb akkumulátorral szerelt modellből két különböző négykerék-hajtású változatot is készítenek. Ezekben elöl is lesz egy villanymotor. Az Enyaq iV 80X teljesítménye 195 kW (265 LE), míg a sportos 80X RS verzióé 225 kW (306 LE) lesz. Utóbbi álló helyzetből 6,2 másodperc alatt gyorsul majd fel 100 km/órára és eléri a 180 km/órás sebességet is. Mindkét összkerekes modell maximum 460 kilométeres hatótávot garantál. Telepjeik pedig 125 kW teljesítménnyel is tölthetők, ami azt jelenti, hogy a 10-ről 80 százalékos töltöttség 40 perc alatt elérhető.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/