/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Kiszivárogtak a Toyota következő villanyautójának a képei

2022. augusztus 31. 17:40   |   Autoblog
címkék:  

Hitelesnek tűnő fényképek bukkantak fel az interneten a Toyota bZ3-ról, a márka elektromos szedánjáról, amely hamarosan Kínában tartja világpremierjét. Adatokat is közöltek az autóról, bár a forrás nem a gyártó, hanem a kínai kormányzat.

Amikor a Toyota bemutatta első, kifejezetten akkumulátoros elektromos járművekhez fejlesztett padlólemezre épülő típusát, a bZ4X szabadidőjárművet, már akkor bejelentették, hogy nem egyedi típusról, hanem egy modellcsalád első tagjáról van szó, amelyet rövid időn belül több, hasonló konfigurációjú jármű követ majd.

Ezek körül az első a bZ3 szedán lehet, annak a bZ SDN tanulmányautónak a szériaváltozata, amelyet tavaly év végén mutatott meg a Toyota. Noha a gyártó még nem tett közzé hivatalos képeket az autóról, az internetre felkerült fotók (amelyeket állítólag a kínai ipari és számítástechnikai minisztérium közölt) tanúsága alapján ugyanúgy nagyfokú lesz a hasonlóság a sorozatgyártású és a koncepciójármű között, ahogy a bZ4X esetében is láthattuk.

A középkategóriás négyajtós modell utasteréről nem hoztak nyilvánosságra felvételeket, ám korábbi kémfotók alapján sejthető, hogy a szedán más formában alkalmazza a bZ4X komponenseit. A központi érintőképernyő például álló formátumú lehet, a kormánykerék pedig nem csak alul, de felül is lapított, hogy könnyebb legyen leolvasni a műszerfalon messze előre tolt kijelzőket.

Komoly eltérések várhatók ellenben a hajtáslánc terén. A helytakarékos, nagy energiasűrűségű akkumulátort új beszállítótól, a kínai BYD egyik leányvállalatától vásárolták – hogy ez csak a kínai piacra szánt járművekre igaz, vagy az egész világon így fogják forgalmazni a szedánt, egyelőre nem tudni (ahogy voltaképpen azt sem, hogy egyáltalán globális modellről, vagy kizárólag a kínai piacra szánt járműről van-e szó.)

Míg a bZ4X első- és négykerék-hajtással választható, a bZ3 esetében állítólag a hátsó kerekeket hajtja egy villanymotor, választhatóan 135 vagy 179 kW (184 vagy 243 LE) teljesítménnyel; a végsebesség mindkét esetben 160 km/óra. A Car News China szakfolyóirat jelentése szerint az autó 4725 mm hosszú, 1835 mm széles és 1475 mm magas lesz, tengelytávja 2880 mm. A bZ3 világpremierjére várhatóan november végén kerül sor, a globális forgalmazással kapcsolatos információk legkésőbb eddigre kiderülnek.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/