Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Klasszikus Aston Martin villanymotorral

2018. december 05. 19:10   |   DG
címkék:  

Miközben a klasszikus autók iránti érdeklődés egyre nő, s az árak stabilan emelkednek, az Aston Martin egy igen merész tervvel állt elő. Jövőállóvá kívánja tenni ezeket az értékes gépcsodákat, így bemutatta a világ első visszafordítható elektromos hajtáslánc konverzióját a klasszikus modellekhez.

Az Aston Martin elektromos modellstratégiájának részeként meghirdetett Heritage EV tervet az Aston Martin Works vezényli a történelmi Newport Pagnell összeszerelő üzemben. A cél az, hogy a nulla emissziós hajtáslánc beépítése által mentesítsék a klasszikus autókat mindennemű, a jövőben bevezetésre kerülő korlátozás alól.

A kazettás rendszerű elektromos hajtásláncot elsőként egy 1970-es évjáratú DB6 MkII Volante modell kapta meg. A hajtóegység az eredeti motor és váltó felfogatási pontokon ül, s kábelköteggel csatlakozik a jármű elektromos rendszereihez. A teljesítmény menedzsment egy dedikált képernyőről vezérelhető, amelyet diszkréten helyeztek el az autóban.

A kazettás rendszer tökéletes megoldást kínál arra, hogy jövőállóvá, szociálisan felelőssé tegye a klasszikus kocsikat, ugyanakkor a járművek eredetiségét is megőrzi. Kívánságra az eredeti hajtáslánc egyébként bármikor visszaépíthető.

Az első Heritage EV projektek jövőre indulnak.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

Zöld autó

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!