/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több

Máris kihívója akadt a Tesla kamionjának

2017. december 17. 12:35   |   Autoblog
címkék:  

A Tesla nem az egyetlen, amelyik elektromos hajtású vontatót kíván piacra dobni, a Thor Trucks nevű kaliforniai startup ugyancsak zéró emissziójú kamionnal szeretné új alapokra helyezni az áruszállítást. Az ET-One a nagyobb akkucsomaggal 480 kilométeres hatótávra képes és megengedett össztömege 38 tonna is lehet.

A Thor Trucks Dakota Semler vállalkozóhoz fűződik, aki 18, korábban az autóiparban dolgozó munkatársat gyűjtött maga mellé. A cégnél van például korábbi Navistar és BYD alkalmazott, a Boeingnél és a Faraday Future-nél dolgozott mérnök és korábbi US Hybrid alkalmazott is.

A Thor közlése szerint az ET-One LG Chem cellákat használ, amelyeket az alváz mindkét oldalára felerősítettek. Az egyetlen feltöltéssel megtehető távolság 480 kilométer, a szerelvény maximális össztömege pedig 38 tonna lehet. Utóbbit a Tesla Semi is tudja, viszont az ő hatótávja maximálisan 800 kilométer.

A Thor ET-One villanykamion tesztelését már megkezdték, jövőre pedig már az első érdeklődők ki is próbálhatják. A sorozatgyártás 2019-ben indulhat. Az ET-One-ból készítenek majd egy szerényebb, 160 kilométer hatótávú alapváltozatot is, alacsonyabb árcédulával, a 480 kilométeres verzióért minimum 250 ezer dollárt kell majd fizetni. A hasonló hatótávú alap Tesla Semi egyébként ennél 100 ezer dollárral olcsóbb lesz.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Szoltsányi Gyula
2017-12-17 - 22:30

Akkor a majdnem dupla árút én nem nevezném kihívónak, legfeljebb egy további próbálkozó kifejezést érdemelne


*/