/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (2) |
| Több

Máris visszahívták az E-tront

2019. június 15. 15:01   |   Autoblog
címkék:  

Az Audi visszahívta első teljesen elektromos meghajtású szabadidőautóját, az E-tront, mert a SUV töltésénél tüzet okozhat egy hibás alkatrész – bár a gyakorlatban ez még nem fordult elő.

Audi e-tron

A gyár hivatalos közleménye annyit mond, hogy a hibát a töltőrendszer egy komponense okozta. A Nagy-Britanniában kiszállított kocsik egy részénél is jelentkezett a probléma, amelyet most az autók visszahívásával küszöbölnek ki. Hasonló lépésre került sor az Egyesült Államokban és a Audi más nagy piacain is. Mindenütt ingyenes csereautót kapnak az ügyfelek a javítás idejére.

Az Audi villanyautója két évvel követte a Tesla Model X megjelenését, de a brit szaksajtó szerint a német kocsi kényelemben, minőségében, technikájában felülmúlja amerikai vetélytársát. Az E-tront két villanymotor hajtja, összkerék-meghajtású, automata sebességváltója van és beépítették a modellnél már az Audi legújabb, félig önműködő vezetési technológiáját is. (Forrás: AutoExpress)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

CsAlex
2019-06-19 - 16:19

Igen, ismerős az ügy! A ma használatos nagy áramú DC töltési rendszer az oka az egésznek! 2016-ban az AUDI felkérésére volt módunk tesztelni az akkumulátorukat. Tesztelési idő alatt 2x is beindult a kigyulladás folyamata, melyeket sikerült még idejében elkapnunk, nehogy nagyobb baj legyen belőle. Mindezeket a tesztelési jegyzőkönyvünkkel alátámasztva közöltük a fejlesztő részlegükkel, de úgy látom nem törődtek semmit a jelzésünkkel! Különben az általuk energia tárolásra használt akkumulátor típus a hibás ebben az ügyben!
Megjegyzem, a híres Teslánál ugyan ez a baj az eddig gyorstöltési módban keletkezett tűzesetekért! Tehát, amíg nem cserélik le az akkumulátoraikat ezek a cégek más biztonságosabb gyártmányúakra, addig nem érdemes sem Audit, sem Teslát vásárolni!
Van más akkumulátor gyártó, akinek a terméke megfelelőbb lenne a jelenleg használtaknál. Mind az Audi, mind a másik (alkalmasabb), típusú akkumulátor jegyzőkönyvei megtekinthetők nálunk! Rendelkezésre bocsájtani a titoktartási nyilatkozat végett nem áll módunkban kiadni, de mint azt fentebb jeleztem személyesen történő megtekintését biztosítani tudjuk!

CsAlex
2019-06-19 - 16:21

Még egy jó tanácsot fogadjanak el tőlünk! Elektromos autó gyorstöltése közben ne maradjanak a járművekben!!!


*/