/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Mától rendelhető itthon is a Volkswagen új villanyfurgonja

2022. május 23. 17:45   |   Autoblog
címkék:  

Május 23-tól indul az előértékesítés, azaz már elérhető a Volkswagen Haszonjárművek konfigurátorában a márka új, tisztán elektromos kisbusza és áruszállítója, a Volkswagen ID. Buzz és az ID. Buzz Cargo. A mától rendelhető új modell a Volkswagen legendás modellje, a T1-es előtt hajt fejet.

ID. Buzz, ID. Buzz Cargo

Új fejezet nyílik a hazai autózás történetében, hiszen mától nálunk is elérhetővé vált a tisztán elektromos személyszállítást kényelmesen lehetővé tévő kisbusz. Az ID. Buzz hatalmas ikonok vállán emelkedett fel, és a márka célja az, hogy ez az autó szintén olyan szimbólumává váljon a Volkswagennek, mint amilyen a T1-es modell. A német márka tiszteleg is az ikonikus első széria előtt, az ID. Buzz ugyanis szintén hátsókerék-meghajtással rendelhető, csakúgy mint a T1-es, azonban az ID. Buzzt már villanymotor mozgatja. Szintén főhajtásként értelmezhető az ős Bulli modell előtt az a tény, hogy az ID. Buzz is a Volkswagen Haszonjárművek hannoveri gyárában készül.

Az új ID. Buzz a Volkswagen Csoport modelljeiből már ismerős, nettó 77 kWh-s akkumulátorral lesz elérhető, mely biztosítja az energiát a 150 kW-os (204 LE) elektromos motornak. Ez a rendszer pedig akár 420 kilométert is képes megtenni egy töltéssel. Dizájnjában karakteres, több Multivan modellben is már látott kétszínű fényezéssel érkezik hazánkba, mely a klasszikus Bulli világát idézi meg. Belső tereit tekintve ugyanazokat a jellemzőket hordozza, mint a T-széria tagjai: variálhatóság, elegancia, és a jövő Volkswagenjeinek magas szintű digitalizáltsága, mely az ID. Buzznak köszönhetően a jelenben is elérhetővé válik.

Az új ID. Buzz modellben alapfelszereltségként jelenik meg a LED fényszóró, valamint a nettó 77 kWh-s akkumulátor is. Az autó a legfrissebb ID. szoftvert kapta, amely a Volkswagen szakemberei által fejlesztett legújabb innovatív szoftveres megoldásokat tartalmazza: fejlett Travel Assist funkciókkal és magas szintű Plug & Charge technológiával kerül a hazai vásárlókhoz.

Az ID. Buzz személyszállító változata mellett már az ID. Buzz Cargo is elérhető lett Magyarországon, mely dobozos kivételével egyszerre kiváló munkaeszköz és agilis, fenntartható jármű. Négy köbméteres raktérméretével és szériában háromszemélyes vezetőfülkéjével pedig igazán alkalmassá teszi a Cargo kivitelt arra, hogy sokoldalúan szolgálja ki a szállítmányozó igényeket.

Az ID. Buzz és az ID. Buzz Cargo modellekkel tovább növekszik a sikeres ID. család, így az ID.3 és ID.4 után egy újabb járműosztályban folytatódik az elektromos térhódítás az Accelerate stratégia keretei között. A várakozások szerint 2030-ra az Európában értékesített Volkswagen modellek legalább 70 százaléka tisztán elektromos meghajtású jármű lesz – ez több mint egymillió járművet jelent. A járművenkénti széndioxid-kibocsátás akár 40%-kal is csökkenhet már 2030-ra. A vállalat a “Way to Zero” stratégia keretében legkésőbb 2050-re klímasemlegessé kíván válni.

Az új ID. Buzz hazánkban bruttó 23 138 000 forintos indulóártól érhető el, míg az ID. Buzz Cargo alapára 17 128 000 forint+ÁFA-tól indul.

További részletek és egyedi konfigurációs opciók: www.konfigurator.vwh.hu/

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/