/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Még erősebb lett a Tesla csúcsmodellje

2015. július 19. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

772 lóerősre hizlalta a Tesla a Model S-t, mely a P90D kiegészítőnevet kapta. A csúcsmodell immáron 2,8 másodperc alatt furja a százas sprintet, valamint 10,9 másodperc alatt tudja le a negyedmérföldes távot.

Már a P85D változat is számtalan sportautót evett meg gyorsulási versenyeken, azonban az igazi szuperautók ellen magasabb sebességtartományban elfogyó ereje miatt eddig nem volt igazán esélye.

Most viszont itt a P90D, amely a cég alapítója, Elon Musk szerint már a 0-100 km/órás sprintet is 10%-kal gyorsabban, 2,8 szekundum alatt tudja le, míg 250 km/órás végsebességét már 20%-kal hamarabb éri el. Az eddigi 700 lóerő helyett ugyanis most 772 paripa áll a villanyautó rendelkezésére, melyből a hátsó tengelyre a teljesítmény 2/3-ada jut. Így nem véletlen, hogy a sprintkirály 1.1 g-s gyorsulási értékkel büszkélkedhet – ez a szabadesésnél is gyorsabbnak érződik.

A 400 métert már 10,9 másodperc alatt lezavarja az elektromos négykerekű, ami nagyon durva érték egy széria autótól. Emellett jó hír, hogy a P85D tulajok mindössze 5000 dollárért kapják meg a „tuningot” egy nagyobb, 90 kilowattórás akkupakk kíséretében, tehát egyúttal nő az egy töltéssel megtehető távolság is – immáron akár 480 kilométer is megtehetővé válik.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/