/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Még gyorsabb töltés az Audi e-tronban

2020. december 02. 19:50   |   Autoblog
címkék:  

Gyorsabb töltés és még nagyobb kényelem a kormány mögött: az Audi következetesen tökéletesíti e-tron modelljeit. A tisztán elektromos SUV és az e-tron Sportback SUV kupé modellek felszereltsége számos új tétellel bővült.

Audi e-tron Sportback 55 quattro

Az egyenáramú gyorstöltés mindig is nagy erőssége volt az e-tron modelleknek. Most az Audi a váltóáramú gyorstöltést is lehetővé teszi. Az ügyfelek mostantól az e-tron 55 és az e-tron Sportback 55 modelleket egy második fedélzeti töltővel rendelhetik, amely 11 kW-ról 22 kW-ra növeli a teljesítményt a megfelelő töltőállomásokon. Ez a lehetőség 2021. közepétől az e-tron 50 és az e-tron S modelleknél is rendelkezésre áll majd. A hagyományos mode 3 kábel, amellyel az e-tron modellek a nyilvános töltőoszlopokhoz csatlakoznak már képes a 22 kW töltési kapacitás kezelésére.

A208481_large

Az új connect töltési rendszert, amelyet az Audi otthoni garázsokhoz ajánl, szintén úgy alakították ki, hogy akár 22 kW töltési kapacitás kezelésére is képes legyen. Háztartási csatlakozó aljzatokhoz készült, így az otthontól távol is használható. Megfelelő otthoni beüzemeléssel képes az e-tron 55 modelleket mindössze 5 óra alatt teljesen feltölteni. A connect töltési rendszer egy 5 colos érintőképernyős vezérlőegységből és egy fali blokkból áll. Wi-Fi internet kapcsolata lehetővé teszi, hogy a myAudi alkalmazáson keresztül irányítsuk, illetve az egyes funkciók frissítése is ennek segítségével történik. Az Audi a connect töltési rendszer optimális használatához egy háromfázisú, 400 V csatlakozó aljzat használatát javasolja.

Az e-tron connect töltési rendszer további intelligens funkciókat is kínál. Ilyen például az, amikor az Audi e-tron a háztartásban élő többi fogyasztó igényét is figyelembe véve a megmaradó energiát felhasználva végzi a töltést, elkerülve ezzel az otthoni elektromos rendszer túlterhelését. A töltési rendszer lehetővé teszi az ügyfeleknek, hogy egyedi prioritásokat határozzanak meg, amilyen például a változó árú elektromosáram esetén az olcsóbb völgyidőszakok preferálása a töltéshez. Amennyiben otthon rendelkezésre áll fotovoltaikus (napelemes) rendszer, az autó töltésénél előnyben részesíthetjük az így termelt elektromos áram használatát. A töltéstervezés így figyelembe veszi a napos időszakokkal kapcsolatos előrejelzést.

Audi e-tron S Sportback

A továbbfejlesztett kormánykerekek még nagyobb kényelmet kínálnak. A vezetőnek csupán percenként egyszer kell finoman megérintenie az érintésérzékeny karimát, hogy az autó oldalirányú vezetését biztosító adaptív menetasszisztens aktív maradjon. Azonban továbbra is a vezetőé a teljes felelősség a jármű kormányzását illetően. A csúcstechnológiát képviselő rendszer képes az Audi e-tron modellt a sáv közepén tartani. Emellett a teljes sebességtartományban gondoskodik a hosszirányú vezérlésről, támogatja továbbá a vezetőt gyorsításnál, fékezésnél, a sebesség vagy a távolság tartásánál és közlekedési torlódások esetén.

Audi e-tron S Sportback

Az Audi e-tron S és az Audi e-tron S Sportback a szériafelszereltség részeként 20 colos kerekekkel érkezik, 21-es szett extraként rendelhető. Az Audi Sport GmbH azonban még tovább emelte a tétet, így a fenti modellek 22 colos kerékkel is választhatók lettek. A titániumszürke keréktárcsák ötküllős kivitelben és fényes felülettel érkeznek.

Az e-tron modellek újdonságai már elérhetőek, az ügyfelek ezeket a járműveket az év végétől vehetik át.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/