/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Megérkezett a legerősebb villany-BMW

2022. augusztus 30. 15:10   |   Autoblog
címkék:  

A BMW Group új technológiai zászlóshajójának harmadik, egyszersmind legerősebb modellváltozata hazánkban is debütált. A tisztán elektromos meghajtású, 619 lóerős iX M60 első példányai már megérkeztek Magyarországra.

Hazánkban is bemutatkozott az első BMW M modell, amelyet a kezdetektől fogva a tisztán elektromos meghajtás szempontjai szerint fejlesztettek a mérnökök. A BMW iX M60 fenntarthatósági szempontok szerint megtervezett járműkoncepciója a modern Sports Activity Vehicle (SAV) modellek formanyelvét és magával ragadó menettulajdonságait egyesíti.

A BMW iX M60 a bajor prémiumgyártó technológiai zászlóshajója harmadik, minden korábbinál erőteljesebb modellváltozata: 455 kW/ 619 LE maximális teljesítményével, Sport vezetési üzemmódban elérhető 1 015 Nm forgatónyomatékával – amely aktivált Launch Control rajtprogrammal ideiglenesen 1 100 Nm-re növelhető –, valamint M-specifikus futómű-hangolásával a BMW iX M60 letaglózó menetteljesítménnyel fűszerezi meg a tisztán elektromos meghajtás adta vezetési élményt.

Az iX M60 álló helyzetből 3,8 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órás tempóra. A hajtáslánc kimeríthetetlen teljesítmény-leadása egészen a fordulatszám-tartomány legfelső szegmenséig kitart, az intenzív gyorsulás így a vezérlőelektronika által korlátozott 250 km/órás végsebességig folyamatos. A WLTP tesztciklus mérései szerint a BMW iX M60 egyelten feltöltéssel akár 566 kilométer megtételére is képes.

Ahogyan a BMW iX többi modellváltozata, úgy az iX M60 is a bajor prémiumgyártó által valaha kínált legátfogóbb alapfelszereltséggel kényezteti az ügyfeleket, legyen szó akár az intelligens vezetést támogató rendszerektől, akár a számtalan fedélzeti innovációról. A rendkívül stabil háttérplatform, az újgenerációs szenzorok és az új fejlesztésű szoftverek középtávon a 3-as szintű önvezető technológiát kínáló, automatizált járművezetési és parkolási funkciók magabiztos alkalmazását vetítik előre.

A tágas, prémium minőségű és jövőbe mutatóan megtervezett utastér segíti a vezetőt, hogy az előtte álló útra koncentráljon, miközben kimagasló utazási komfortot kínál és a progresszív luxus érzését sugallja. Az utazás élményét integrált fejtámlákkal szerelt, multifunkciós ülések, nagyméretű BMW Ívelt Kijelző, hatszögletű kormány és antracit árnyalatú tetőkárpit fokozza. A kardánalagút hiánya extra lábteret és tárolóhelyet garantál, a középkonzol pedig egy prémium bútor stílusában tündököl.

Az extrafelszereltség részeként megrendelhető Suite felszereltségi csomag az ülések, a műszerfal, a középkonzol és az ajtókárpitok természetes bőrborítását kínálja, valamint Gold Bronze felületeket és vezérlőelemeket. A digitális műszerfal bal oldalán elegánsan ragyog a BMW M divízió logója, a központi kijelző kiválasztott megjelenítési stílusától és az aktivált vezetési üzemmódtól függetlenül.

Az új BMW iX M60 modell bruttó listaára 46 988 000 forint.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/