/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Megmutatták az első villanyhajtású BMW M SUV-ot

2022. január 05. 17:10   |   Autoblog
címkék:  

A BMW bemutatja új technológiai zászlóshajója harmadik, minden korábbinál erőteljesebb modellváltozatát: 619 LE maximális teljesítményének, 1 015 Nm forgatónyomatékának, valamint M-specifikus futómű-hangolásának köszönhetően a BMW iX M60 letaglózó menetteljesítményt kínál. Az újdonság a Las Vegasban megrendezett CES-en debütált, nemzetközi piaci bevezetése pedig 2022 júniusában kezdődik.

A BMW iX M60 álló helyzetből 3,8 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órás tempóra. A nóvum tisztán elektromos meghajtású, M-specifikus hajtáslánc-technológiájának kimeríthetetlen teljesítmény-leadása egészen a fordulatszám-tartomány legfelső szegmenséig kitart, az intenzív gyorsulás így a vezérlőelektronika által korlátozott 250 km/órás végsebességig folyamatos. A WLTP tesztciklus mérései szerint a BMW iX M60 egyelten feltöltéssel akár 566 kilométer megtételére is képes.

A BMW iX M60 (kombinált energiafogyasztás: 21,7–24,7 kWh/100 km) debütálásával a BMW M GmbH immár fél évszázada íródó története új mérföldkövéhez érkezik. Az újdonság – a BMW i4 M50 modellel az oldalán – a tisztán elektromos meghajtású nagyteljesítményű autók szegmensébe is bevezeti a BMW M divíziót. Az extrém teljesítmény, az elektromos összkerékhajtás nyújtotta precíz irányíthatóság, a rendkívül gyorsan és pontosan reagáló hajtásfüggő kipörgés-korlátozás és a többek között automata szintszabályozású, M-specifikus hangolású levegős futómű-technológia a BMW M modellekre jellemző, legendás vezetési élményt, agilitást és precizitást ígéri.

Az iX M60 menetteljesítményének, hatékonyságának és hatótávolságának növeléséhez a modell optimalizált, Sport vezetési üzemmódban 0,26 légellenállási együtthatójú aerodinamikai tulajdonságai is nagymértékben hozzájárulnak. A mérnökök a nagyfeszültségű akkumulátort mélyen a padlólemezbe süllyesztették, amely alacsony súlypontot és kiegyensúlyozott tengelyterhelés-elosztást eredményez. A BMW iX M60 menettulajdonságaira így nem csupán a lélegzetelállító gyorsulás, de a kivételesen dinamikus kanyarsebesség és a minden vezetési szituációban pontos irányíthatóság is jellemző.

Ahogyan a BMW iX többi modellváltozata, úgy az iX M60 is a bajor prémiumgyártó által valaha kínált legátfogóbb alapfelszereltséggel kényezteti az ügyfeleket, legyen szó akár az intelligens vezetést támogató rendszerektől, akár a számtalan fedélzeti innovációról. A rendkívül stabil háttérplatform, az új generációs szenzorok és az új fejlesztésű szoftverek középtávon a 3-as szintű önvezető technológiát kínáló, automatizált járművezetési és parkolási funkciók magabiztos alkalmazását vetítik előre.

A BMW iDrive kijelző- és járművezérlő rendszer legújabb generációja a természetes párbeszédekre épülő, intuitív kommunikáció lehetőségét teremti meg a vezető és a jármű között. A technológiát a BMW Ívelt Kijelző érintés-érzékeny funkciói és a BMW Intelligent Personal Assistant hangvezérlésben rejlő lehetőségei köré fejlesztve tervezték meg a mérnökök, miközben a távolról is feltelepíthető rendszeres szoftverfrissítések az újabb és újabb járműfunkciók online feltelepítésének lehetőségét hordozzák.

A felhőalapú BMW Maps navigációs rendszer és a központi kijelző kiterjesztett valósággal dolgozó technológiája gyors és pontos útvonaltervezést, valamint tökéletes irányítást tesz lehetővé. A BMW iX az adattovábbítás területén is úttörő az 5G mobiltechnológia alkalmazásával és a személyes eSIM adatok járműbe integrálhatóságának lehetőségével.

A BMW iX M60 magabiztos kisugárzásáról a modern SAV modellek erőteljes karosszériaarányai, a letisztult felületkezelés és a precízen kidolgozott részletek gondoskodnak. A sport fékrendszer kékre fényezett féknyergei büszkén viselik a BMW M divízió emblémáját, miközben a modell nagyteljesítményű kvalitásait az első kerékjárati ívek mögött és a csomagtérajtón elhelyezett BMW M logók is erősítik. A modell alá extraként 22” méretű Titanium Bronze aerodinamikai keréktárcsák is rendelhetők.

A tágas, prémium minőségű és jövőbe mutatóan megtervezett utastér segíti a vezetőt, hogy az előtte álló útra koncentráljon, miközben kimagasló utazási komfortot kínál és a progresszív luxus érzését sugallja. Az utazás élményét integrált fejtámlákkal szerelt, multifunkciós ülések, nagyméretű BMW Ívelt Kijelző, hatszögletű kormány és antracit árnyalatú tetőkárpit fokozza. A kardánalagút hiánya extra lábteret és tárolóhelyet garantál, a középkonzol pedig egy prémium bútor stílusában tündököl.

Az extrafelszereltség részeként megrendelhető Suite felszereltségi csomag az ülések, a műszerfal, a középkonzol és az ajtókárpitok természetes bőrborítását kínálja, valamint Gold Bronze felületeket és vezérlőelemeket. A digitális műszerfal bal oldalán elegánsan ragyog a BMW M divízió logója.

A BMW iX M60 exkluzivitását a bajor prémiumgyártó által valaha kínált legátfogóbb alapfelszereltség nyomatékosítja, amelynek része többek között a BMW Live Cockpit Professional műszerfal-elrendezés, a vezető gesztusait és viselkedését elemző BMW Natural Interaction technológia, a Bowers & Wilkins Diamond surround audiorendszer, a BMW Laserlight lézerfény-technológia, a kulcs nélküli beszállást, indítást, leállítást és kiszállást segítő Comfort Access funkció, az aktív ülésszellőztetés és a Heat Comfort csomag.

A BMW Csoport az autók és az akkumulátorcellák sorozatgyártásához szükséges energia 100 százalékát megújuló erőforrásokból állítja elő. A BMW iX M60 erőforrás-hatékony sorozatgyártásához a másodlagos anyagok és az újrahasznosított műanyag nagyarányú alkalmazása is hozzájárul. A modell utasterében FSC-igazolt faanyagot, cserzett olajlevél-kivonattal finomított bőrt és más természetes anyagokat használnak. A padlóborításhoz és a szőnyegekhez használt nyersanyagok között újrahasznosított halászhálók is megtalálhatók.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/