/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Megnyílt az első hazai 350 kW-os Ionity gyorstöltő állomás

2020. január 13. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

A Shell a töltőhálózatot üzemeltető Ionity-vel együttműködve megnyitotta első gyorstöltő állomását Magyarországon, ezzel egyidőben pedig bemutatta a Shell Recharge töltőpontot is, amely a Shell elektromos járműveket töltő globális, saját márkája. Az autósoknak így a Shell töltőállomásokon mindkét töltőponton lehetőségük nyílik újratölteni elektromos autóikat is.

Az Ionity-val közös első gyorstöltő állomás az M7-es autópálya mentén, a Balaton közelében található, így az elektromos autók már egyre hosszabb utak megtételére válnak alkalmassá. Mind a négy töltőpont akár 350 kW töltési teljesítményt kínál. A gyorstöltők 10-15 perc alatt fel tudják tölteni az új generációs elektromos járműveket, ami háromszor gyorsabb, mint az autósok számára jelenleg elérhető töltők.

Az Ionity 2021 végéig összesen 21 töltőállomás kiépítését tervezi Közép- és Kelet-Európában a Shell töltőállomásokon, amely lefedi Csehországot, Magyarországot, Lengyelországot, Szlovákiát és Szlovéniát.

Ezzel egy időben jelenik meg hazánkban a Shell Recharge is, így Magyarország lesz a Shell 5. európai (és a világban a 9.) piaca, ahol a márkát bevezetik. A saját töltő – 50 kW-os gyorstöltési kapacitást kínálva –80%-os töltöttséget biztosít körülbelül 30 perc alatt. A szolgáltatást két állomáson vezették be, és azoknak az autósoknak kínál töltési lehetőséget, akik az M3-as autópályán, valamint az M7-es autópálya mentén Budapestről Szlovénia és Horvátország irányába utaznak. A kezdeti tesztidőszakot követően a bevezető ár töltésenként 1925 forint lesz, ezzel utalva a Shell magyarországi alapításának évére.

Az Ionity-ről

Az 2017-ben alapított Ionity a BMW Csoport, a Daimler AG, a Ford Motor Company és a Volkswagen Csoport vegyesvállalata, amelynek a székhelye Münchenben található. A vegyesvállalat célja, hogy egy kiterjedt és megbízható nagyteljesítményű, 350 kW erősségű töltőponthálózatot (HPC) építsen ki az elektromos járművek számára Európában a kényelmes és hosszabb utazás lehetővé tétele érdekében.

Az Ionity töltőtechnológia ipari elektronika segítségével lehetővé teszi az AC áramerősség DC-vé alakítását, mielőtt azt teljes sebességgel továbbítaná a jármű akkumulátorába. Minden töltőpontja lehetővé teszi a 350 kW erősséget. A töltőben található okos megoldásnak köszönhető, hogy minden CCS-sel (kombinált töltési rendszer) felszerelt jármű automatikusan azon a legmagasabb erősségen töltsön, amit az akkumulátor biztonságosan kezelni tud. A 350 kW-os töltési teljesítményre képes jármű körülbelül 10-15 perc alatt tölt fel, lényegesen gyorsabban, mint az elterjedtebb 50 kW-os töltők, és háromszor gyorsabban mint a jelenlegi gyorstöltők. Minden jármű kompatibilis a hálózattal, amely CCS-t használ, ami ma a legelterjedtebb elektromos járműtöltési szabvány.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/