/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Megvannak az elektromos BMW i4 hazai árai

2021. június 15. 18:15   |   Autoblog
címkék:  

Már hazánkban is rendelhető a BMW i4, a bajor prémiumgyártó első olyan zéró emissziójú modellje, amelyet kifejezetten a menetdinamika szempontjai szerint fejlesztettek ki a mérnökök. A BMW i4 bruttó 19 690 000 forinttól érhető el a kereskedésekben.

Fabian Kirchbauer Photography BMW i4

A BMW i4 egy négyajtós Gran Coupé, amely egy modellben egyesíti a járműkoncepció nyújtotta tágasságot és praktikumot a márka által fémjelzett sportossággal és a hosszútávra nyúló tisztán elektromos hatótávolsággal. A vezetés élményének intenzitását mindezeken felül a BMW iDrive kijelző- és operációs rendszer új generációja, valamint a csúcstechnológiás vezetést támogató és parkolást segítő rendszerek fokozzák.

A BMW i4 piaci bevezetése kétféle modellváltozattal veszi kezdetét, köztük rögtön a BMW M divízió első tisztán elektromos meghajtású modelljével. A BMW i4 M50 első és hátsó tengelyén is egy-egy villanymotor dolgozik, együtt 400 kW/544 lóerő rendszerteljesítményt és felhőtlen vezetési élményt kínálva. A WLTP mérései szerint az i4 M50 egyetlen feltöltéssel akár 510 kilométert is megtehet. A BMW i4 eDrive40 250 kW/340 lóerő teljesítményre képes, amely a hátsó kerekeket hajtja – a WLTP mérései szerint egyetlen feltöltéssel akár 590 kilométeren át.

A BMW i4 műszaki alapját egy rendkívül rugalmas járműszerkezet adja, amelyet a kezdetektől fogva a tisztán elektromos meghajtás szempontjai szerint fejlesztettek ki a mérnökök. A kompakt méretű erőforrásokat rugalmas bakok rögzítik az adott tengely segédkeretéhez. A mélyen a padlólemezbe süllyesztett akkumulátort mindössze 110 milliméter magas akkumulátorcellákkal álmodták meg, amelynek köszönhetően a modell súlypontja még az új BMW 3-as limuzinhoz viszonyítva is 53 milliméterrel lentebb került. A BMW által fémjelzett sportos agilitást a tökéletes tengelyterhelés-elosztás, a kimagasló torziós merevség, az optimalizált aerodinamika (Cd: 0,24), a hosszú tengelytávolság és a széles nyomtávok egysége garantálja.

A BMW i4 eDrive40 hazai bruttó ára 19 690 000 forint, míg a BMW i4 M50 csúcsmodellért 23 970 000 forintot kérnek.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/