/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több

Mobil elektromos töltőállomás rendszer a Volkswagentől

2019. január 02. 11:50   |   Autoblog
címkék:  

Az új évvel a Volkswagen betekintést ad a vállalat jövőbeni mobil elektromos gyorstöltő állomás rendszerébe. Ezeket önállóan, az energia forrásától függetlenül ott lehet felállítani, ahol szükség van rájuk: például a városok parkolóiban, vállalati területeken, vagy nagyszabású rendezvények ideiglenes töltőállomásaiként.

Power bank for electric cars – the mobile quick charging stati

A mobil töltőállomás a mobiltelefonokat használók által ismert, az energia tárolására alkalmas power bank-ként is működik, de ez az elektromos autók kiszolgálására alkalmas. 360 kWh-ig terjedő teljesítménye akár 15 elektromos hajtású autó töltésére is képes, és alkalmas az új I.D család autóinak töltésére is.

A gyorstöltési technológiának köszönhetően a töltési folyamat átlagosan 17 percet vesz igénybe. Amennyiben az integrált akkumulátor rendszer energiatöltöttségének foka 20%-ra esik, a kimerült töltőrendszer szerepét automatikusan egy feltöltött egység veszi át. Ha a töltőállomás legalább 30 kW-os váltóáramú energiaforráshoz kapcsolódik, a töltőrendszer automatikus feltölti magát. Ugyanakkor, ha az energiaforrás megújuló, azaz szél- vagy napenergia által termelt energiaforráshoz kapcsolódik, a töltőállomás alkalmas a fenntartható energia ideiglenes tárolására is, és ezzel a széndioxid-mentes mobilitás támogatására.

Power bank for electric cars – the mobile quick charging stati

A mobil töltőállomásokat bárhol fel lehet állítani városszerte, s a helyszíneket az interneten vagy mobil applikáción keresztül könnyen meg lehet találni. A töltőállomások egyenként 100 kW-os egyenáramú gyorstöltést tesznek lehetővé, s az elektromos autók mellett elektromos kerékpárok is tölthetők. Egyszerre négy jármű tölthető: kettő egyenáramú és kettő váltóáramú kapcsolattal.

A töltőállomás feltöltésére hagyományos aljzaton (30 kW váltóáram) keresztül is lehetőség van – akár egész nap – ami nagy előny, hiszen a megoldás nem igényel különleges kiépítettséget. Technikailag a mobil töltőoszlop a Volkswagen Csoport MEB építőkészletén alapul, s a használt gépkocsi akkumulátoroknak is második életet biztosít.

Power bank for electric cars – the mobile quick charging stati

Az első mobil gyorstöltő-állomások felállítására már 2019 első felében sor kerül, először a Volkswagen otthonában, Wolsburgban. 2020-ban pedig más városokban és közösségekben is megjelennek majd a gyorstöltő-állomások.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Jónás Lajos
2019-01-03 - 15:07

Ez nagyon szép.És mivan Magyarországon?Például Érden a mainapig egysincs,kénytelenvagyok elmenni Budaőrsre.!


*/