/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Mobil töltőrobotot fejleszt a Volkswagen

2019. december 27. 16:00   |   Autoblog
címkék:  

A Volkswagen bepillantást enged a jövőbe, ahol a töltőállomások keresése nem jelent többé problémát. A mobil töltőrobot átveszi a feladatot, odamegy az elektromos autóhoz és feltölti az akkumulátort, emberi segítség nélkül.

Revolution in the underground car park – Volkswagen lets its c

Applikáción vagy V2X kommunikációs csatornán keresztül aktiválva a mobil robot odamegy a villanyautóhoz, amelyiknek újratöltésre van szüksége és kapcsolatot teremt vele. A töltőnyílás fedelének kinyitásától a töltőkábel csatlakoztatásáig a teljes töltési folyamat automatikus, nem igényel emberi beavatkozást.

A mobil robot egy utánfutót is húz mag után, ami lényegében egy mobil energiatároló egység. Ezt használja arra, hogy feltöltse a kiválasztott jármű akkumulátorát. Az eszköz a töltés ideje alatt a járműnél marad, de a robot ezalatt más járművek töltését is elvégezheti. Amint a töltés befejeződik, a robot begyűjti a tárolóegységet és visszaviszi a töltőállomáshoz.

Revolution in the underground car park – Volkswagen lets its c

A mobil energiatároló egység 25 kWh kapacitású, s a mobil robot egyszerre többet is képes magával vinni. Az eszköz akár 50 kW-os egyenáramú gyorstöltést is lehetővé tesz. A kamerákkal, lézerszkennerekkel és ultrahangos szenzorokkal felszerelt robot autonóm közlekedésre képes, ami azt jelenti, hogy a parkolóház teljes területén szabadon tud mozogni. Egy nagyobb parkolóházban több mobil robot is bevethető egyszerre.

Revolution in the underground car park – Volkswagen lets its c

A megoldás legnagyobb előnye, hogy a villanyautó tulajdonosok nincsenek rákényszerülve a kijelölt parkolóhelyek használatára, gyakorlatilag bárhol letehetik az autójukat. A mobil töltőrobot úgyis odamegy hozzájuk.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/