/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Musk kiadta a jelszót: Irány a robotautó!

2019. július 14. 15:14   |   Autoblog
címkék:  

Drágul a Tesla, mert irány a jövedelmező robotautó, adta ki a jelszót Elon Musk, aki 2020 végéig egy millió ilyen kocsit kíván gyártani. Az önjáró típussal a következő években alapvetően meg akarja változtatni a Tesla üzleti modelljét.

Egyetlen szóval keltett ismét egyszer óriási figyelmet az amerikai e-kocsik hírneves gyártója. A kérdésre, tudnak-e magánvevők még egy ideig autóiból vásárolni, annyit felelt hogy „yes”. A tisztázást kérő üzenetekre azután két órával később twitterben reagált. „Hogy világos legyen: az egyéni vevők továbbra is tudnak majd Teslát vásárolni, de a kocsi ára jelentősen emelkedni fog. A teljesen önvezető autók, amely robot-taxiként tudnak működni, többször olyan értékesek, mint amelyeket vezetni kell” – üzente.IMG_2783_prior-design_tesla_S_PD-S1000_aero-kit_JS_25

Musk megnyilvánulásaiból arra lehet következtetni, hogy a következő években alapvetően meg akarja változtatni a Tesla üzleti modelljét. Már korábban arról beszélt az önjáró kocsik iránt érdeklődő befektetők előtt, hogy „anyagilag őrültség lenne más autót venni, mint a Tesla. Aki ugyanis mást vesz, három év múlva úgy érzi majd magát, hogy autó helyett egy lovat vásárolt…” Musk már akkor utalt rá, hogy autók eladójából flottakezelő akar lenni. Még a magánvevőknek lízingelt Model 3 példányait is vissza kívánja vásárolni, hogy azokat saját flottájába integrálja és robottaxi-szolgáltatást nyújtson.

A legtöbb szakértő mindenesetre utópisztikusnak tartja tervét, hogy Musknak 2020 végére már a világnak legalább egy pontján legyen önjáró Teslákból álló flottája. Az ilyen kocsikból cége addig egy milliót kíván legyártani. A szükséges hardvert már minden új kocsiba beépítik, a korábbiakba bekerül a már bemutatott „Tesla-chip”, amely a jármű agyaként lehetővé teszi, hogy az autó vezető nélkül közlekedjék.

Ez indokolná, hogy sokkal drágábban adják el. A tulajdonos ugyanis egy alkalmazás segítségével robottaxiként tudja majd működtetni a kocsit, ha maga nem használja és ezzel sokat nyerhet. Egy dollárt kérhet a használótól kilométerenként, míg neki az csak 18 centbe kerül, így a Teslával egy év alatt 30.000 dollárt lehet majd keresni, mondja Elon Musk. (Forrás: Die Welt)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/