/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Napenergia az autógyártásban

2011. április 05. 19:37   |   Autoblog
címkék:  

A Ford Michigan összeszerelő üzemében munkába állt Michigan állam egyik legnagyobb napenergia-rendszerének első üteme, megújuló energiát szolgáltatva az üzemanyag-takarékos kisautók gyártásához. A rendszer megalkotása a Ford, a DTE Energy, az Xtreme Power, Wayne város és Michigan állam együttműködésének eredménye.

Az intelligens elektromos rendszer segítségével a Michigan Összeszerelő Üzem energiatárolói a hálózatról is feltölthetők a csúcsidőszakon kívül, amikor olcsó az áram. Ennek köszönhetően az üzem a csúcsidőszakban is alacsonyabb költséggel működhet, ráadásul így csökken a hálózat időleges terhelése is.

A Ford számos kezdeményezést indított már útjára a megújuló energiaforrások felhasználására; a Michigan Összeszerelő Üzem naperőműve mellett Ohio államban geotermikus energiát hasznosítanak, az Egyesült Királyságban és Belgiumban pedig szélerőműveket működtetnek. Reméljük, sokan követik majd példájukat.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/