/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (2) |
| Több

Norvégia legkeresettebb autója lett a Nissan Leaf

2019. január 27. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A cím nem félrevezető, a Nissan elektromos ötajtósa lett a skandináv ország legtöbbet eladott autója tavaly. A Leafből 12303 példány talált gazdára csak Norvégiában, míg Európában a legsikeresebb elektromos autó lett 40699 eladott darabbal.

A 2018-as év európai eladási adataiból jól látszik, hogy egy megfelelő kinézetű és méretű autónál akár már vonzóbb lehet az elektromos meghajtás a hagyományosnál, amennyiben egy tisztességes árcédula is jár hozzá.

A Nissan Leaf modellje pedig egyszerre sokoldalú és kellően olcsó ahhoz, hogy letegye névjegyét a könnyen meggyőzhető európai piacon. Tavaly a modellből 40699 példány talált gazdára, mellyel a kontinens legnagyobb darabszámban értékesített elektromos autója lett belőle – a 2017-es sikerév után ismét.

Ami azonban ennél is sokatmondóbb, hogy pusztán Norvégiában 12303 Leaf kelt el 2018-ban, amivel az összesített autóértékesítési lista élére ugrott a skandináv országban. Ebben sokat segített, hogy a 40 kilowattórás akkucsomag mellett 62 kWh-s pakkal is elérhetővé vált, így akár 384 kilométer megtétele sem lehetetlen vele.

„Hihetetlen értékesítési sikert ünnepelhetünk Norvégiában, ami rámutat, hogy az egész Nissan elektromos ökoszisztéma működik, mint fenntartható életforma már rövidtávon is,” – mondta Ken Ramirez, a Nissan Europe értékesítési és marketingigazgatója, majd hozzátette – „Mivel a hatótáv jobb, mint valaha, arra számítunk, hogy még több ügyfél csatlakozik az elektromos járművek tulajdonosai közé a következő hónapokban.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Ráfael Balázs
2019-01-27 - 19:26

Mennyi az a ,,kellően olcsó” arrafelé?

Béka Király
2019-02-02 - 17:26

12 milka


*/