/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Október közepén érkezik az elektromos Dacia

2020. október 08. 19:15   |   Autoblog
címkék:  

Október közepétől elérhető lesz hazánkban is a Dacia első, teljes egészében elektromos városi kisautója, a Spring. A Renault Csoport az európai elektromosautó-piac vezető szereplőjeként mindenki számára elérhetővé szeretné tenni az elektromobilitást, amit a Dacia Spring egy lépéssel közelebb hoz. A modell várhatóan a piac egyik legkedvezőbb árú elektromos autója lesz.

A vásárlók már most előjegyezhetik az első 100 Dacia Springet, méghozzá kötelezettségvállalás nélkül. Az előrendeléshez ugyanis mindössze 100 000 forint előleg szükséges, amelyet a rendeléstől való elállás esetén teljes mértékben visszatérít az importőr. Az előrendelés során a még futó elektromos autó pályázatban megítélt támogatás is felhasználható.

A Dacia Spring egy olyan 100%-ban elektromos városi autó, amely egyesíti a Dacia három fő jellemzőjét: egyszerű, robusztus és elérhető árú. A 3,73 méter hosszú autóba egy 26,8 kWh-s lítium-ion akkumulátort építenek, amivel a hatótávolság meghaladhatja a 200 kilométert.

A Renault Hungária nagy érdeklődésre számít a magyar piacon a modell iránt. Az importőr hazai reprezentatív kutatása szerint a népesség jelentős része nyitott a környezettudatos autózásra. Ugyanakkor úgy tűnik, a legnagyobb akadály az ár: a megkérdezettek 63%-a bár nagyon szeretne ilyen járművet, nem tudja megfizetni.

A Dacia Spring hivatalos hazai áráról és további technikai paramétereiről október 15-én lesz tájékoztatás.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/