/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Olaszország elektromosautó-nagyhatalom kíván lenni

2018. június 29. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Az olaszok 2022-ig egymillió elektromos járművet szeretnének az utakon tudni, amihez nagy támogatásokra lesz szükség, ugyanis tavaly csak 2600 tisztán villanyárammal működő autó talált gazdára, s jelenleg 5000 ilyen jármű van regisztrálva az országban.

Egyelőre nemhogy a norvég 33 ezres értékesítési szintet, de az átlag európait is alig éri el a tisztán elektromos autók forgalomba helyezése Olaszországban. 2017-ben csupán 2600 zéró-emissziós új jármű talált gazdára a „csizmában”, mégis egyesek szeretnének négy éven belül egymillió villanyhajtású autót az utakon látni.

Ezt még korábban Luigi Di Maio, a Movimento 5 Stelle nevű olasz párt vezetője jelentette ki egy nyilatkozatában. Bár mindenki szerint túl ambiciózus a terv, a politikus valószínűleg a hibrid hajtású autókat is ide sorolta – ugyan még így is bátor álomnak tűnik a célkitűzés.

Arra egyelőre nincsenek konkrétumok, hogy milyen módon segítenék meg az értékesítéseket, de minden bizonnyal a norvég mintához hasonlóan adócsökkentéssel, esetleg ingyenes parkolással és autópálya-használattal tudnák növelni érezhetően az értékesítéseket.

„Ha egymillió elektromos autót akarunk látni az olasz utakon a következő öt évben, az egyetlen lehetőséget az adózással kapcsolatos előnyök biztosítása jelentheti, ahogy például Norvégiában is” – mondta Gian Primo Quagliano a Promoter kutatási intézettől, majd folytatta: „A kormány esetleg adhatna 10 ezer dollár (2,8 millió forint) körüli támogatást autónként, ahogy azt Franciaországban teszik, de még így is közel lehetetlen ilyen messzire eljutni ilyen gyorsan” – zárta mondandóját. Mindenesetre jó dolog, hogy tőlünk keletre valóban ösztönözni szeretnék a környezetbarát megoldásokat…

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/