/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Radikális városi villanyautót készített a Cupra

2021. szeptember 02. 18:10   |   Autoblog
címkék:  

A Cupra új tanulmányautót állított négy kerékre, amely egy 2025-ben piacra lépő városi villanyautó előfutára. Ebből a modellből konszern szinten évi félmillió darabot terveznek majd gyártani, egyedi márkaidentitással. A Cupra UrbanRebel Concept a villanyautó radikális, versenyautós kivitele, amely mutatja, hogy milyen formai megoldásokra számíthatunk majd.

A versenyzés a Cupra DNS-ének a szerves része, ezért a vállalat úgy döntött, hogy a 2025-ben érkező városi villanyautóját először versenyautóként tárja a közönség elé. Az elektromos városi modell amúgy stratégiai fontosságú projekt a SEAT és az egész Volkswagen konszern számára, hiszen 2025-től évi félmillió darabot szeretnének belőle gyártani a spanyolországi Martorellben. A kocsi különböző márkajelzésekkel, eltérő formavilágokkal készül majd és célja, hogy az elektromobilitást széles rétegek számára elérhetővé tegye.

A Cupra UrbanRebel tanulmány, bár radikális interpretációja a városi villanyautónak, pontosan mutatja, hogyan fog kinézni a szériaautó. Egy lenyűgöző formavilágú és dinamizmusú kocsira számíthatunk majd, amely a Volkswagen csoport MEB platformján nyugszik. Az UrbanRebel Concept igen látványos jármű: cápaorral, új, háromszög motívumos fényszórókkal, sisakra emlékeztető szélvédővel, lebegni látszó tetővel és óriási hátsó légterelővel. A kocsi amúgy méreteit tekintve a kiskategóriába sorolható, 4080 mm hosszú, 1795 mm széles és 1444 mm magas.

A Cupra UrbanRebel Concept villanymotorja 250 kW/340 LE állandó teljesítményre képes, ám rövid ideig akár 435 LE kifejtésére is képes, így brutális menetteljesítményt nyújt. Az UrbanRebel 3,2 másodperc alatt robban fel 100 km/órára, ami elképesztő.

A Cupra UrbanRebel Concept hivatalos bemutatója szeptember 9-én, a Müncheni Autószalonon lesz.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/