/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Retró kinézetű elektromos furgonnal tér vissza a Morris

2019. november 15. 17:45   |   Autoblog
címkék:  

Negyvennyolc éves pihenő után feltámadt az Egyesült Királyság egyik legrégebbi haszonjármű-gyártója, a Morris Commercial. Az ikonikus J-type furgon modern, elektromos hajtású interpretációjával lépnek piacra, ahol nincsen még egy ilyen, retró dizájnú villanyos kisáruszállító.

Korszerű lítium-ion akkumulátorával, moduláris padlólemezével és szénszálas felépítményével a JE egyedi ajánlat lesz a könnyű haszonjármű szegmensben. Formavilágához az eredeti, J-type furgon adta az ihletet; jópofa, retró külleme telitalálat és azonal birtoklási vágyat ébreszt az emberben.

A Morris JE, akárcsak a legendás előd, teljes mértékben az Egyesült Királyságban készül majd; elektromos hajtásláncának alkatrészeit is brit cégektől szerzik be. A jármű moduláris szerkezete bármilyen felhasználási területhez adaptálható, tehát készülhet belőle pickup, kisbusz vagy akár kempingautó is. A könnyű, kevert anyaghasználatú karosszéria és a 100 százalékban karbon felépítmény miatt pedig a Morris JE lesz a piac legkönnyebb kishaszonjárműve.

A Morris JE az ős J-type furgon modern megfelelője; semmihez sem fogható, régies beütésű külseje számos vállalkozásnak jelenthet majd tökéletes marketing eszközt. Az egyediségre vágyó kis butikvállalatoknak, továbbá a luxus és életstílus márkáknak különösen imponálhat a Morris JE. A furgon nagy karriert futhat be a sport, a high-end gyártás, a rendezvényszervezés és a zöld logisztikai iparágban.

A JE a legkisebb, 2,5 tonnás kishaszonjármű szegmensbe érkezik, ám 1 tonnás teherbírással és 5,5 köbméteres raktérrel bír, amelyek a 3,5 tonnás kategória jellemző adatai. Két euro raklap befér a hátuljába, és innét, vagy az elhúzható oldalajtón keresztül pakolható. A könnyűszerkezetes kialakítás miatt az egy töltéssel megtehető távolság 322 kilométer.

A Morris J-type a brit autótörténelem egyik legemlékezetesebb kishaszonjárműve. Fontos szerepet játszott a háború utáni Nagy-Britanniában. Kis- és nagyvállalatok egyaránt használták, hosszú éveken át az utcakép része volt. Akárcsak a Mini, a Morris Minor vagy a Land Rover Defender, a Morris J-type a háború utáni brit járműtervezés egy ikonikus darabja.

Az új, villanyhajtású Morris JE 2021-ben érkezik meg a piacra és 60 ezer fontos árával nem lesz tömegtermék, mint az ős volt. Valószínűleg inkább presztízsautó válik belőle.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/