/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Retró kinézetű elektromos furgonnal tér vissza a Morris

2019. november 15. 17:45   |   DG
címkék:  

Negyvennyolc éves pihenő után feltámadt az Egyesült Királyság egyik legrégebbi haszonjármű-gyártója, a Morris Commercial. Az ikonikus J-type furgon modern, elektromos hajtású interpretációjával lépnek piacra, ahol nincsen még egy ilyen, retró dizájnú villanyos kisáruszállító.

Korszerű lítium-ion akkumulátorával, moduláris padlólemezével és szénszálas felépítményével a JE egyedi ajánlat lesz a könnyű haszonjármű szegmensben. Formavilágához az eredeti, J-type furgon adta az ihletet; jópofa, retró külleme telitalálat és azonal birtoklási vágyat ébreszt az emberben.

A Morris JE, akárcsak a legendás előd, teljes mértékben az Egyesült Királyságban készül majd; elektromos hajtásláncának alkatrészeit is brit cégektől szerzik be. A jármű moduláris szerkezete bármilyen felhasználási területhez adaptálható, tehát készülhet belőle pickup, kisbusz vagy akár kempingautó is. A könnyű, kevert anyaghasználatú karosszéria és a 100 százalékban karbon felépítmény miatt pedig a Morris JE lesz a piac legkönnyebb kishaszonjárműve.

A Morris JE az ős J-type furgon modern megfelelője; semmihez sem fogható, régies beütésű külseje számos vállalkozásnak jelenthet majd tökéletes marketing eszközt. Az egyediségre vágyó kis butikvállalatoknak, továbbá a luxus és életstílus márkáknak különösen imponálhat a Morris JE. A furgon nagy karriert futhat be a sport, a high-end gyártás, a rendezvényszervezés és a zöld logisztikai iparágban.

A JE a legkisebb, 2,5 tonnás kishaszonjármű szegmensbe érkezik, ám 1 tonnás teherbírással és 5,5 köbméteres raktérrel bír, amelyek a 3,5 tonnás kategória jellemző adatai. Két euro raklap befér a hátuljába, és innét, vagy az elhúzható oldalajtón keresztül pakolható. A könnyűszerkezetes kialakítás miatt az egy töltéssel megtehető távolság 322 kilométer.

A Morris J-type a brit autótörténelem egyik legemlékezetesebb kishaszonjárműve. Fontos szerepet játszott a háború utáni Nagy-Britanniában. Kis- és nagyvállalatok egyaránt használták, hosszú éveken át az utcakép része volt. Akárcsak a Mini, a Morris Minor vagy a Land Rover Defender, a Morris J-type a háború utáni brit járműtervezés egy ikonikus darabja.

Az új, villanyhajtású Morris JE 2021-ben érkezik meg a piacra és 60 ezer fontos árával nem lesz tömegtermék, mint az ős volt. Valószínűleg inkább presztízsautó válik belőle.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/