/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Az Északitól a Déli-sarkig tartó expedícióra indulnak egy elektromos Nissannal

2023. február 01. 15:15   |   Autoblog
címkék:  

A Nissan ma bemutatta azt az autót, amellyel márciusban egy házaspár a mágneses Északi-sarktól a Déli-sarkig tartó 27 200 kilométeres útra indul majd.

Az Ariya elektromos SUV a futóművet érintő módosításoktól eltekintve teljesen széria kivitelű, és lélegzetelállító, ugyanakkor extrém körülményekkel és terepviszonyokkal is meg kell majd küzdenie, köztük jégmezőkkel, mély hóval, hegyi kaptatókkal és homokdűnékkel. Az elképesztő expedícióra az izlandi specialista, az Arctic Trucks készítette fel a villanyhajtású SUV-ot.

A módosítások csak a felfüggesztést érintették, az elektromos hajtáslánchoz nem nyúltak. Az Ariya futóműemelést és hatalmas, 39 colos BF Goodrich offroad abroncsokat kapott, amelyek kulcsfontosságúak lesznek a nehéz terepek leküzdéséhez. Az összkerékhajtás pedig adott, az Ariyában a Nissan fejlett e-4ORCE elektromos négykerék-hajtása dolgozik.

A hatalmas túrára vállalkozó házaspár, Chris és Julie a természeti csodákat egy drónnal tudja majd megörökíteni, amely közvetlenül a tetőcsomagtartóról indítható. A sarki régiókban az akkumulátor energiaellátását pedig egy hordozható, szélturbinát és napelemeket is magában foglaló töltőegység fogja segíteni.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/