Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Skoda Octavia 3,2 literes fogyasztással

2014. január 21. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A cseh gyártó bemutatta új modelljének GreenLine, azaz extra takarékos kivitelét, mely mindössze 3,2 literes átlagfogyasztással és 85g/km-es széndioxid-kibocsátással kecsegtet.

A mai világban a teljesítmény helyett egyre fontosabb értéknek számít az adott négykerekű fogyasztása, amire szinte minden autómárka elkészítette már saját takarékos modellváltozatait. Ebből nem maradhat ki az előző generáció után az új Skoda Octavia sem.

Ha a méret mellett a gazdaságosság is lényeg, akkor az Octavia GreenLine jelenti a nyerő kombinációt, hisz hatalmas – 590 literes – csomagtartója mellett mindössze 3,2 liter gázolajat igénylő 1.6 literes 110 lóerős turbódízel egységével nem kell mélyen a pénztárcánkba nyúlnunk, ha le akarunk ugrani nagycsaládostól a horvát tengerpartra. A finomhangoláson átesett és Start/Stop rendszerrel felvértezett négyhengerest az alacsony gördülési ellenállású, 16 collos Velorum felnikre szerelt abroncsok segítik folyékony aranyat megtakarítani.

Az autót első körben az Egyesült Királyságban lehet majd megvásárolni 20150 fontos (közel 7,4 millió forintos) indulóárral, de később eljuthat akár egész Európába.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

Zöld autó

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!