/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Tavaly is a Kia e-Niro volt Magyarország legnépszerűbb villanyautója

2022. január 04. 16:40   |   Autoblog
címkék:  

A Datahouse Kft. legfrissebb információi alapján a 2021-ben forgalomba helyezett 121 920 darab személyautó közül 4 311 darab tisztán elektromos meghajtású volt Magyarországon. Ezek közül a legnépszerűbb modell a Kia e-Niro volt 661 darabos regisztrációval, 15,33%-os elektromos autós piaci részesedéssel.

Kia e-Niro_legnépszerűbb el. modell 2021-ben is

Az e-Niro, mely 2020-ban 374 darabos regisztrációval a legnépszerűbb elektromos autó volt Magyarországon, illetve ugyanabban az évben Az év zöld autója is lett, a maga kategóriájában mind méretét, mind hatótávját tekintve kiemelkedő a Magyarországon elérhető elektromos autók között. A 289, illetve a 455 km-es hatótáv az elektromos autót választók minden igényét kielégíti, ezért is választották az ügyfelek nem csak az állami támogatás keretén belül, hanem anélkül is. 2022-ben pedig érkezik a frissített modellváltozat.

A Kia Hungary rekordévet mondhat magának, hiszen 4. helyen zárt a személyautó-piacon, 7,5%-os piaci részesedéssel most először szerepel a legjobb öt márka között. 2020-hoz képest a magyarországi Kia a legnagyobb értékesítési növekedést érte el a piacon az összes volumenmárkát tekintve: +45% a növekedés, míg a teljes piac összességében csökkent (-4,77%). Ezzel a második legnagyobb piacrész-növekedést tudhatja magáénak 2021-ben (4,9% → 7,5%).

Szintén figyelemre méltó eredmény, hogy a Ceed volt a legnépszerűbb modell a C-szegmensben (3 923 db/18,3% szegmens részesedés) és ezzel a 3. legnépszerűbb modell a teljes személyautó-piacon a magyar vásárlók körében.

10,9%-os piaci részesedéssel a Kia a 3. legnépszerűbb márka Magyarországon 2021-ben. 2020-hoz képest úgy tudta növelni a magán eladásokat 21,8%-al, hogy a magán piac összességében 25%-al csökkent! Ezzel a növekedéssel a magánvásárlók körében az előző évhez viszonyítva egyértelműen a legnagyobb növekedést produkálta a Kia.

Fantasztikus eredmény, hogy a magánvásárlók esetében a C-szegmensben autót választók körében a Ceed toronymagasan a legkedveltebb modell (24,5% piacrész), azaz minden negyedik autó ilyen. A C-SUV szegmensben a Sportage a második legkedveltebb modell a magánvásárlók körében (11,9% piacrész). A Kia piaci részesedése a céges vásárlások viszonylatában 6%. A kompakt szegmensben a Ceed már a második legkedveltebb modell (16,6% piacrész).


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/