/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Tízezer fát ültettek a környezettudatos közlekedés jegyében

2014. december 02. 12:15   |   Autoblog
címkék:  

Az Euro 6-os motorokkal felszerelt DAF kamionok által megtett minden 1000 kilométer után ültetett egy tölgyfát a DAF Magyarország a „Vezess a holnapért” program keretében. A kezdeményezés részeként a gépkocsivezetők szakszerű, környezetkímélő járműhasználatát is díjazták „A hónap sofőrje” verseny meghirdetésével, amelynek során a WebEye Magyarország telematikai fejlesztése szolgált az értékelés alapjául.

A levegő minőségének javítása érdekében indította el 2014 májusában a DAF Magyarország „Vezess a holnapért” programját, amelynek során minden Magyarországon újonnan vásárolt Euro 6-os DAF modell által megtett 1000 kilométer után egy kocsánytalan tölgyet ültettek el. A kezdeményezés záróakkordja november 27-én volt, amikor ünnepélyes keretek között a partnerekkel közösen megtörtént a fák telepítése a Galgamácsai erdőbe. A legújabb, Euro 6-os motorokkal rendelkező DAF kamionok használata így a levegőbe jutó károsanyag-kibocsátás csökkentése mellett a hazai erdőterületek növekedéséhez is hozzájárult.

„A kamionok Euro 6-os normának megfelelő motorjai a köztudatban elterjedt nézettel ellentétben nem a széndioxid, hanem a korom és a nitrogénoxid kibocsátásának értékét csökkentik. A széndioxid-kibocsátás mérséklése továbbra is egyféleképpen, az üzemanyag-fogyasztás csökkentésével érhető el, s ez leginkább a megfelelő vezetési technika elsajátításával valósítható meg” – mondta el Kiss Attila, a DAF Magyarország kereskedelmi vezetője.

A zöld szempontok érvényesítéséhez tehát a legkorszerűbb motorokkal felszerelt kamionok mellett elengedhetetlen a gépkocsivezetők tudatos és felelős járműhasználata is. A DAF ezért a telematikai megoldások szakértője, a WebEye Magyarország bevonásával meghirdette „A hónap sofőrje” versenyt.  Az együttműködés keretében 50 darab Euro 6-os DAF járművet szereltek fel WebEye fedélzeti egységekkel, amelyek a járművezetési szokások nyomon követését tették lehetővé. Az eszköz segítségével begyűjtött adatok alapján havi rendszerességgel díjazták az adott időszakban legjobban teljesítő járművezető teljesítményét.

„Örömmel csatlakoztunk a DAF kezdeményezéséhez, mivel hiszünk abban, hogy a telematikai fejlesztések hozzájárulnak a környezet védelméhez. Számításaink szerint ezek segítségével akár 15%-kal csökkenthető a szállítmányozásból fakadó károsanyag-kibocsátás. A legújabb telematikai megoldások már a gépkocsivezetők járműhasználati szokásairól is visszajelzést adnak, ami nagymértékben hozzájárul vezetési képességeik javításához, s ezzel együtt a légszennyezettség csökkentéséhez” – hangsúlyozta a „Vezess a holnapért” program kapcsán Bagossy Tamás, a WebEye Magyarország ügyvezetője.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/