/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Több mint 600 lóerős lesz az elektromos Porsche

2018. június 10. 18:35   |   DG
címkék:  

A Porsche bejelentette, hogy az eddig Mission E néven emlegetett villanyhajtású tanulmánymodellje jövőre Taycan néven kerül piacra. A gépcsoda két villanymotorja több mint 600 lóerőre lesz képes, így 3,5 másodperces százas és 12 másodperces kétszázas sprintet szavatolnak.

S18_1826_fine

A Taycant „élénk fiatal lóként” lehet lefordítani, ami a Porsche címerben 1952 óta látható ugró paripára utal. A Taycan pedig az előzetes információk szerint igencsak élénk lesz. Két állandó mágneses szinkronmotorjának együttes teljesítménye 600 lóerő, így a nulla-százas gyorsulás 3,5 másodpercet vesz igénybe, és a kétszázas tempó elérése sem tart tovább 12 másodpercnél. A kocsi ráadásul fáradhatatlan, több padlógázas elindulás után sem csökken a lehívható teljesítmény. A Porsche szerint a Taycan egy feltöltéssel akár 500 kilométert is megtehet majd (NEDC).

S18_1831_fine

A Porsche a következő években rengeteget fektet elektromobilitásba, 2022-ig 6 milliárd eurót költ fejlesztésekre, több mint a kétszeresét az eredetileg tervezett összegnek. Félmillió eurót szán a Taycan különböző modellváltozatainak fejlesztésére, körülbelül 1 milliárd eurót költ az aktuális modellpaletta villamosítására és hibridizációjára, több száz millióért bővíti a gyáregységeit és 700 millió eurót ruház be új technológiákba, töltőinfrastruktúra építésbe és intelligens mobilitási megoldásokba

A Taycan gyártása Zuffenhausenben egyedül 1200 új munkahelyet teremt majd.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/