/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

További terjeszkedést tervez Magyarországon a TIER

2022. szeptember 07. 17:05   |   Autoblog
címkék:  

Pontosan egy éve érkezett meg a TIER szolgáltatása Magyarországra, ekkor került ki az első 150 darab, cserélhető akkumulátorral felszerelt elektromos roller Budapest utcáira. A környezettudatos közlekedési megoldás azóta elérhetővé vált Siófokon is, a vállalat pedig további városok autósforgalmának csökkentéséhez is szeretne hozzájárulni.

TIER_Budapest

Az első év tapasztalatai kiemelkedően pozitívok, hiszen az alkalmazásnak több mint 110 000 felhasználója volt hazánkban, akiknek 80 százaléka helyi. A világ vezető mikromobilitási szolgáltatójának járművei jól illeszkednek a magyar közlekedési rendszerhez, amit a felhasználási adatok is jól mutatnak.

A TIER mindenki számára könnyen hozzáférhető alternatívát kínál, amely a városi környezetben kiválóan kiegészíti a közösségi közlekedési formákat. A mindennapi utazások utolsó kilométerére tervezett szolgáltatással a vállalat célja, hogy hozzájáruljon a városi közlekedési kultúra fejlődéséhez, valamint az autósforgalom és a vele járó károsanyag-kibocsátás csökkentéséhez.

A TIER adatai szerint már az első 12 hónapban is népszerű volt ez az alternatív közlekedési forma a magyarok körében, akik naponta átlagosan 1400-nál is több bérlést indítanak és közel 2,2 kilométert tesznek meg a környezetbarát e-rollerrel, a kijelölt mobilitási pontok között. A felhasználók összesen 1 076 512 kilométert tettek meg a magyar utakon, amely közel háromszorosa a Föld és Hold közötti távolságnak, és akár 10 000, Budapestről Siófokra vezető utazásra is elég lenne. A szolgáltatás kiemelkedő sikerét jelzi, hogy a felhasználók közel 80 százaléka helyi, és átlagosan 4,5-szer bérelt már e-rollert, amely jól mutatja, hogy a TIER a mindennapi közlekedés részévé vált hazánkban. Az első évben az összesített utazási idő 5 872 432 perc volt, ez 11 évnek felel meg, vagyis olyan, mintha valaki a Minecraft című videójáték 2011-es megjelenése óta folyamatosan rollerezne.

A társaság piacra lépésének részeként fejlesztőközpontot is nyitott Budapesten, a Makery szoftverfejlesztő ügynökség felvásárlása után hazánkban jött létre az egyik első TIER Tech Hub. Az elmúlt több mint másfél évben a magyar szakemberek folyamatosan optimalizálták a TIER alkalmazását, dolgoztak többek között a beépített térképen és a parkolási megoldásokon, így azok tökéletesen illeszkednek a budapesti adottságokhoz is.

A TIER szolgáltatása jelenleg két városban, Budapesten és Siófokon érhető el Magyarországon. A vállalat célja, hogy 2022 második felében és a következő években tovább növekedjen és más európai országokhoz hasonlóan hazánkban is vezető szerepet töltsön be a mikromobilitási szektorban. A vállalat bővülésének és a technológiai fejlesztéseknek köszönhetően a legmodernebb e-rollerek mellett hamarosan akár az elektromos kerékpárok is elérhetővé válhatnak a magyar flottában is.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/