/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több

UberGreen: zéró emisszió és költség a Föld Napján

2015. április 21. 12:00   |   Autoblog
címkék:  

UberGreen fantázianéven indítja útjára világszerte a közösségi autómegosztás innovátora a Föld Napjára tervezett akcióját. Április 22-én a budapesti Uber is csatlakozik a kezdeményezéshez. Ezen a napon nem csak ingyenes, hanem üzemanyagtól is mentes lehet a közlekedés, ehhez az Uber a Nissant kérte fel partnernek. Az autógyártó közép-európai képviselete három Nissan Leafet és egy e-NV200-ast bocsátott a startup cég rendelkezésére, és olyan hírességeket nyert meg az ügynek, akik mellé örömmel szállnak majd be az Uber-felhasználók.

A közösségi városi közlekedést forradalmasító Uber platform a magyar főváros lakói előtt sem ismeretlen. Az Uber hazai megjelenése óta több ezer felhasználó töltötte le az uberX alkalmazást, amely által az utasok és autósok több tízezer utat tettek meg a városunkban. Létrehozói nem csupán a biztonság, a kényelem és a szabad választás elkötelezett hívei, hanem a fenntartható fejlődés, az egészségesebb városi élet és az innováció hírvivői is. Nem csoda, hogy a Föld Napját méltó módon szeretné emlékezetessé tenni felhasználói és a szélesebb közönség számára is az Uber, nemcsak Budapesten, hanem más európai városokban, többek között Prágában is.

Éppen ezért az #UberGreen akció napján ingyenesen közlekedhetnek az Uber applikációján keresztül elektromos autót rendelők. Az Uber felkérte a Nissant, hogy száz százalékig elektromos meghajtású gépkocsikkal támogassa az #UberGreen napot. A Nissan négy autót ajánlott fel a célra: három Nissan Leaf, és egy e-NV200-as áll munkába április 22-én.

Aki szerdán 10 és 20 óra között az Uber applikációján keresztül választ kifejezetten elektromos hajtású járművet utazásához, az nemcsak az ingyenes és emissziómentes közlekedésnek örül majd, hanem egy külön meglepetésben is részesülhet. A Nissan felkérésére néhány órára egy Leaf kormánya mögé ül majd Árpa Attila rendező, és Rákóczi Ferenc rádiós műsorvezető is.

Bár Árpának jelenleg minden percét az Argo 2 premierjét megelőző teendők kötik le, Uber rajongóként mégis örömmel vállalta a felkérést. „Jót is fog tenni, hogy a filmem moziba kerülését megelőző hajtásból egy kicsit kiszakadhatok, igazi felszabadító érzés lesz egy hangtalan Leafben járni a várost.” Rákóczi Feri is nagy várakozással tekint a feladat elé: „Volt már szerencsém néhány különleges autóhoz, többek közt a Nissan révén is. Ezúttal azonban nem csak a kocsi, hanem az ezzel járó szerep is különösen érdekel: mindenkit invitálok, hogy személyesen ellenőrizze, miként teljesítek Uber-autósként!


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

mohopasi
2015-04-22 - 12:03

Az lenne az igazi, ha az elektromos kocsikat napelemmel töltenék. Otthon már simán megoldható, csak egy ilyen rendszer kell hozzá: http://bit.ly/napelemes


*/