/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Új elektromos töltőállomások Zalaegerszegen

2019. október 05. 13:00   |   Autoblog
címkék:  

Öt új elektromos töltőállomást telepített Zalaegerszeg forgalmas pontjaira az E.ON, ebből hármat az önkormányzattal, kettőt pedig az ALDI-val együttműködésben. Minden állomásnál egyszerre két autó töltésére van lehetőség. A megyeszékhelyen így egyre több helyen tölthetik fel egyszerűen és kényelmesen elektromos járműveiket az ott élők és az arra utazók.

01 E.ON e-töltő Zalaegerszeg

Fontos mérföldkőhöz érkezett az E.ON és Zalaegerszeg együttműködése, mostantól öt helyszínen bárki számára elérhetőek az energiacég által telepített új elektromos töltők a városban. A Jégcsarnok előtti parkolóban és a Vágóhíd utcában 50KW teljesítményű villámtöltőket találhatnak az autósok, a Parkerdei utcában pedig egy 22kW-os gyorstöltő segíti a megyeszékhely elektromos közlekedését a helyi önkormányzat és az energiacég együttműködésének köszönhetően. A Balatoni úti ALDI-nál ezzel egyidőben pedig két új gyorstöltő lesz elérhető. Mind az öt új állomás egyszerre két autót tud kiszolgálni.

Az E.ON az állomások telepítésével is elektromos autózásra ösztönzi a várost és segíti a városlakókat a környezettudatos közlekedésben.

A zalaegerszegi töltők helyszínei és típusai:

  • Stadion utca, Jégcsarnok előtti parkoló – Circontrol Raption 50 Series DC 50kW
  • Vágóhíd utca, a Városi Ifjúsági és Sportcentrumnál – Circontrol Raption 50 Series DC 50kW
  • Parkerdő – Circontrol AC 22 kW
  • Balatoni út 13. (ALDI) (2db) – Circontrol AC 22 kW

02 E.ON e-töltő Zalaegerszeg

A Zalaegerszegen telepítettekkel együtt az idén országszerte már 32 új töltőállomást létesített az energiacég. A Balatoni úton üzembe helyezett két AC töltő azon országos együttműködés része, amely révén 80 településen 123 ALDI áruháznál összesen 360 töltőpont létesül az E.ON által; Zalaegerszeg ebben az elsők között van.

Az E.ON további fejlesztéseket tervez: a nyilvános töltőállomások telepítése mellett olyan rendszer kialakításán dolgozik, amellyel az otthoni töltés lehetősége is biztosítható az autósok számára.

Az elektromos autók használatával jelentősen csökken az üvegházhatású gáz kibocsátása, a szálló por koncentrációja, az egyéb légszennyezés, illetve a zajterhelés is. Az elektromos autók üzemeltetése is olcsóbb, mint a hagyományos üzemanyaggal működőké, továbbá ingyenes a városi parkolás és védett övezetekbe is be lehet hajtani.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/