/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Új összkerékhajtású modellel bővül az Audi Q4 e-tron sorozat

2021. július 30. 19:15   |   Autoblog
címkék:  

Az Audi Q4 e-tron és Q4 Sportback e-tron modellek a márka első kompakt elektromos SUV járművei. Áprilisi bemutatkozásukat követően két új változattal bővült a kínálat: a sorozat leghosszabb hatótávját kínáló Q4 Sportback 40 e-tron modellre illetve a Q4 45 e-tron quattro összkerékhajtású változatra mostantól adhatnak le rendelést az ügyfelek.

Audi Q4 45 e-tron quattro

A Q4 e-tron modellek amellett, hogy károsanyag-kibocsátás nélkül közlekednek az utakon, egy luxuskategóriájú jármű térkínálatát és kényelmét egyesítik a kompakt kategóriában illetve mindennapi használatra tökéletesen alkalmas hatótávolságot kínálnak. A WLTP ciklus szerint mért, akár 534 kilométeres hatótávolságával a Q4 Sportback 40 e-tron kínálja a leghosszabb hatótávot az Audi elektromos modelljei közül. Az új összkerékhajtással szerelt modell pedig akár 490 kilométer hosszú utazást is lehetővé tesz (WLTP ciklus szerint).

A Q4 Sportback 40 e-tron esetében a hátsó tengely hajtásáról egy 150 kW (204 LE) teljesítményű elektromotor gondoskodik. Az új összkerékhajtású változatnál a márka két villanymotort használ az elektromos összkerékhajtáshoz. Ezek együttesen 195 kW (265 LE) teljesítményre képesek, amely lehetővé teszi, hogy álló helyzetből százas tempóra 6,9 másodperc alatt gyorsítson az autó és elérje a 180 km/órás sebességet.

Audi Q4 45 e-tron quattro

Az Audi a Q4 e-tron és Q4 Sportback e-tron modelleket nettó nulla széndioxid-kibocsátással gyártja, amelyet most hivatalosan is hitelesítettek. Mindkét modell sikeresen megszerezte a TÜV független tanúsító szervezetének „karbonsemleges termék” minősítését. A Zwickauban működő termelési egység kizárólag zöld energiát használ a gyártás során és az akkumulátorcellákat beszállító vállalatokat is arra kötelezte, hogy kizárólag megújuló forrásból származó energiát használjanak gyártási folyamataik során. A jelenleg nem elkerülhető károsanyag kibocsátást hitelesített klímavédelmi projektek támogatása révén karbonkreditekkel kompenzálja a vállalat.

Ezek hitelesítését a The Gold Standard vagy a Verified Carbon Standard non-profit szervezetek végzik. Ezzel lehetővé válik a jármű teljes életciklusára vonatkozó száz százalékos karbonsemlegesség elérése, amennyiben a használati szakasz során következetesen zöld energiával történik az újratöltés. Ezen kívül az Audi szorosan együttműködik beszállítóival az összes járműprojekt kapcsán a felelős gyakorlat következetes népszerűsítését illetően. Az Audi már 2017. óta auditálja üzleti partnereit a vállalaton belül létrehozott fenntarthatósági értékelés alapján, ezzel is biztosítva, hogy a gyártás az erőforrások megóvásával és a társadalmi normák betartásával történik.

Audi Q4 45 e-tron quattro

Az e-tron töltőszolgáltatást használó Audi ügyfelek 26 ország közel 250 000 töltési pontja közül választhatnak, amelyek között 5 841 gyorstöltő állomást is találunk. Ez óriási eredmény és mérföldkő, különösképpen, hogy a töltőszolgáltatás csupán 2019. februárjában indult. Azóta nem csak a töltőállomások száma nőtt közel négyszeresére, de a gyorstöltő pontok száma is jelentősen emelkedett.

A Transit csomagot választva a Q4 e-tron vásárlóknak nem kell havidíjat fizetniük az első teljes évben. Ezen kívül élvezhetik az IONITY hálózat kedvező feltételeinek előnyeit is, így a töltés költsége mindössze 31 cent kilowattóránként, amely közel azonos az otthoni töltés tarifájával Németországban. Az Audi tulajdonosok könnyedén és gond nélkül tölthetik fel autójukat külföldön is, hiszen mindig az adott országban érvényes normál árat fizetik, mindenféle extra roaming díj nélkül. Más szóval az országon átutazó külföldi felhasználók is ugyanazt a tarifát fizetik, mint a helyi lakosok.

Audi Q4 45 e-tron quattro

A két új e-tron változat már rendelhető. A Q4 Sportback 40 e-tron alapára 49 500 euró, míg a Q4 45 e-tron quattro ára 50 900 eurótól indul.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/