/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Új otthon töltési megoldás a BMW-től

2015. január 06. 12:30   |   Autoblog
címkék:  

A január 6-9. között megrendezésre kerülő 2015-ös Las Vegas-i Szórakoztató Elektronika Kiállításon (CES – Consumer Electronics Show) a BMW i a 360° ELECTRIC portfólió újabb innovatív termékét leplezi le: a BMW i otthoni töltési hálózatot (BMW i Home Charging Services). Ez az elektromos és plug-in hibrid BMW modellek otthoni töltésére szolgáló úttörő megoldás a BMW által 2014 tavaszán már bemutatott okos otthoni töltőrendszer, a BMW i Wallbox Pro alapjaira épül.

A BMW i innovatív otthoni töltési hálózatát használva a rendszer a csatlakoztatott járművet a háztartási napenergia-hasznosító rendszeren keresztül, napenergiával tölti, amennyiben lehetséges. Ha nem áll rendelkezésére elegendő napenergia, vagy a háztartásban nincs napenergia-hasznosító rendszer, a járművet automatikusan a legolcsóbb, csúcsidőn kívüli időszakban tölti fel, ezzel lehetővé téve, hogy a rendszer kihasználja a napszak függvényében változó, rugalmas villamosenergia-árakban rejlő előnyöket. Az Egyesült Államokban ez évente mintegy 800 dollár megtakarítást eredményezhet. Eme teljesen automatizált töltési hálózattal a BMW egy könnyedén működtethető rendszert kínál ügyfeleinek, amely a háztartási villamosenergia-hálózatra csatlakoztatott intelligens járműtöltést az internet-alapú adatrendszerek előnyeivel egyesíti.

Las Vegasban a BMW élő bemutatót tart majd a BMW i otthoni töltési hálózat működéséről, amelyet a bajor gyártó a Beegy energiaszolgáltatóval közösen fejlesztett ki. A bemutató alkalmával egy napenergiát hasznosító gépkocsibeálló látja majd el energiával a BMW i Wallbox rendszert, amely így közvetlenül napenergia felhasználásával tölti majd a csatlakoztatott járművet. A rendszer a töltéssel párhuzamosan valós idejű napenergia-adatokat és háztartási villamosenergia-adatokat alkalmaz a Solarwatt és a Kiwigrid által. A CES kiállításon bemutatott rendszer-kijelző valós idejű időjárási adatokat és napenergia-előrejelzést is megjelenít majd, látványos módon szemléltetve a látogatóknak, hogy miként optimalizálja a BMW az előrejelzések alapján a járműtöltést. Ha épp nem süt a nap, a Genability által szállított valós idejű villamosenergia-árak elemzése alapján a rendszer a legolcsóbb időszakban tölti fel energiával a járművet.

Az intelligens otthoni töltési hálózat Las Vegas-i bemutatója lehetőséget ad a BMW-nek arra, hogy egy friss termékkoncepcióba is bepillantást engedjen: az elektromos BMW i modellek által használt nagyteljesítményű akkumulátorok újraalkalmazásával kifejlesztett fix energiatároló rendszerbe. Az úttörő tanulmány eltárolja az energiát – napsütés esetén például a háztartási napenergia-hasznosító rendszerből –, amelyet később a csatlakoztatott jármű töltésére vagy a háztartási energiaszükséglet biztosítására használ. Azáltal, hogy a rendszer ily módon képes a napenergia napszaktól független felhasználására, nagyban elősegíti a háztartások magasabb szintű energia-önállóságát, egyben minimalizálja a növekvő energiaárakból következő hatásokat.

A napenergiát hasznosító gépkocsibeálló a 25 négyzetméteres, vagy még nagyobb tetőfelületnek köszönhetően 32 ezer kilométernyi, tisztán elektromos vezetéshez elegendő energiát állíthat elő évente (globális átlag). A napenergia eme intelligens felhasználása a jövőben teljesen önálló járműtöltési megoldást kínál a BMW i ügyfeleinek.

Ez az első ilyen típusú, intelligens járműtöltési megoldás a világon, amely 2016-tól válik elérhetővé a BMW ügyfelei számára.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/