/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Új villanymotorok készülnek az Audi Hungariánál

2021. február 09. 20:10   |   Autoblog
címkék:  

Az Audi Hungaria már javában készül az új elektromos motorgeneráció gyártására. A jövőben Győrben készülnek majd az elektromos meghajtások a konszern tisztán elektromos modelljeihez, amelyek a Porschéval közösen kifejlesztett prémium elektromos platformra (Premium Platform Electric – PPE) épülnek.

Audi hu 1

Az új motorok gyártásához egy meglévő gyártócsarnokban alakítanak ki egy 15 ezer négyzetméteres területet. A PPE-motorok jövőbeni gyártása a státor- és váltókomponens-gyártásból, valamint a meghajtások összeszerelési tevékenységéből tevődik össze. A gyártóberendezések túlnyomó részét már telepítették, jelenleg az előszéria-gyártás előkészületei folynak. A projekt a jövőbeni három műszakos gyártási modellnek köszönhetően közel 700 munkatárs munkahelyét biztosítja.

Audihu 2

Az új gyártóterület megtervezésének egyik különlegessége volt, hogy az Audi Hungariánál először vetettek be VR-szemüveget egy gyártósor megtervezéséhez.  Az újfajta 3D-képfeldolgozási technológiának köszönhetően a mérnökök még jobban meg tudják tervezni és fel tudják építeni a gyártási folyamatot. Ezáltal egy hatékonyabban működő gyártóterület és ergonomikusabb munkahelyek alakíthatók ki.

Az Audi Hungariánál 2018-ban, a márka első teljesen elektromos modellje, az Audi e-tron számára készülő elektromos meghajtások gyártásával indult az e-motorgyártás. Azóta összesen 187 163 elektromos meghajtás készült Győrben.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/