/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Újra lehet pályázni az elektromos autók vásárlásának támogatására

2018. október 30. 12:30   |   Autoblog
címkék:  

2018. október 29-től egyszerűsített feltételrendszerrel és tartalommal újra lehet pályázni az elektromos autók vásárlásának támogatására. A támogatást magánszemélyek és jogi személyek igényelhetik immár maximum 20 millió forintos vételárú tisztán elektromos személygépkocsik és legfeljebb 3,5 tonna megengedett össztömegű tisztán elektromos tehergépkocsik vásárlásához.

A pályázatok benyújtására a https://palyazat.e-mobi.hu/ pályázati portálon keresztül van lehetőség. A támogatás mértéke a bruttó eladási ár 21 százaléka, legfeljebb 1,5 millió forint. A támogatott gépjárművek esetében a korábbi bruttó 15 millió forintról 20 millió forintra emelkedett a maximum vételár. A támogatási összegeket változatlanul a kereskedővel számolják el, akik azonban az eddigi gyakorlattal szemben előleget is kérhetnek.

A korábbiaktól eltérően az elektromos gépjármű kizárólag a Támogatói Okirat hatályba lépése után szerezhető be, a benyújtás során nem kell konkrét típust kiválasztani. Egyszerűbbé vált a pályázatok beadása: míg előzőleg minden dokumentumot eredeti példányban is be kellett küldeni, most már elegendő csak a cégszerűen aláírt és keltezéssel ellátott pályázati nyilatkozatot egy eredeti példányban postai úton eljuttatni a lebonyolító szervhez.

Fontos változás, hogy a támogatás finanszírozásának módja alapesetben előfinanszírozás. Ha a regisztrált kereskedő utófinanszírozási formát választ, akkor a támogatói okirat módosítását kell kezdeményeznie. Amennyiben a Támogatói Okirat hatályba lépésétől számított 90 napon belül az engedményezési szerződést nem kötik meg, úgy a vissza nem térítendő támogatás kizárólag utófinanszírozás keretében vehető igénybe.

A programmal kapcsolatban minden további részletet és a pályázati útmutatót a https://e-mobi.hu/hu/gzr-d-o-2018-kiiras oldalon érik el az érdeklődők.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/