/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több

Újragondolták a BMW Isetta buborékautót, ráadásul elektromosan

2018. augusztus 18. 16:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A svájci Microlino tulajdonképp egy modernkori BMW Isetta lett, amelyben belsőégésű motor helyett egy elektromos aggregát kapott helyet. A mindössze 2,4 méter hosszú, kétszemélyes városi négykerekű akár 300 liternyi csomagot is képes elnyelni.

Már 56 éve, hogy a BMW befejezte a jópofa, bár nem túl biztonságos és leginkább felesleges Isetta gyártását, most mégis egy hasonló koncepcióval rukkolt elő egy svájci cég.

A Microlino egy egyajtós, kétszemélyes, négykerekű elektromos jármű, amely 2,4 méteres hosszának köszönhetően akár merőleges parkolásra is képes az utcán, ráadásul első ajtaja lévén rögtön a járdára tudnak kiszállni az utasok. Az apró méret ellenére 300 literes csomagtartónak köszönhetően nagybevásárlást is tervezhetünk az autóval. A költségeket, így a jármű árát olyan, már létező dolgok alkalmazásával kívánja a gyártó alacsonyan tartani, mint a Fiat 500-as kilincs, vagy a tény, hogy az elektromotor egy targonca módosított egysége.

A lényeg pedig épp a padló alatt rejlik, ugyanis egy 20 lóerő, valamint 110 Nm előállítására képes szív dolgozik a csöppségben, amely 90 km/órás csúcssebesség elérésére teszi képessé. A hatótávot a választott akkucsomag határozza meg, melyből kétféle fog rendelkezésre állni: az egyik egy 8 kilowattórás 126 km-es maximális megtehető távolsággal, míg a nagyobb egy 14,4 kilowattórás telep 202 km-es hatótávval.

A relatíve nagy hatótáv ellenére a töltés sima hálózatról négy órán belül megy végbe körülbelül másfél eurós költséggel számolva, de a Type 2 konnektornak köszönhetően a töltési idő lecsökken körülbelül egy órára.

Az első száz példány legyártására a tervek szerint még idén sor kerül, míg jövőre 1500-2000 darab Microlino is kigördülhet a gyárból, a végső cél pedig az évi 5000-es darabszám. Az indulóár 12 ezer euró (3,88 millió forint), a cég pedig már 7200 előrendelést fel is vett, azt sajnos nem tudni, hogy mely országokból érkeztek a legnagyobb megkeresések.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

CsAlex
2018-08-18 - 22:28

Albánia és Kuba rendelte a legtöbbet belőlük!


*/