/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Uniós élvonalba került Magyarország

2011. május 27. 13:43   |   Autoblog
címkék:  

Immár négyszáz üzemanyagtöltő állomás forgalmazza a környezetbarát E85 üzemanyagot, amely a Magyar Bioetanol Szövetség szerint így már vitathatatlanul országos lefedettséget biztosít a környezettudatos autózás számára.

„A négyszázadik bioetanol kútoszlop átadása nagyon fontos lépés a hazai bioetanol gyártás és forgalmazás számára. Ez azt jelenti, hogy az autósok immár minden negyedik üzemanyagkúton elérhetik az olcsóbb és zöldebb üzemanyagot" – mondta el Héjj Demeter, a Magyar Bioetanol Szövetség elnöke az átadóünnepségen. „A hazánkban gyártott bioetanol munkahelyeket teremt a mezőgazdaságban. Országos szinten az etanol ipar akár 30 ezer munkahely fenntartását teszi lehetővé, közvetve 100 ezer ember megélhetését segítheti."

A négyszázadik E85 töltőállomás bekapcsolódása nem csupán hazai, de uniós szinten is nagy lépés, ugyanis ezzel hazánk az élvonalba került a tagországok között a bioetanol-lefedettség tekintetében. Az úttörő Svédország 1600 töltőállomása (ahol 1994 óta használják az E85 üzemanyagot a közlekedésben) után hazánk a második, megelőzve ezzel a zöld autózás (és saját mezőgazdasága) iránt elkötelezett Franciaországot, ahol az ország 320 pontján tankolhatnak az autósok bioetanolt.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/