/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Világszintű Taycan visszahívásra készül a Porsche

Úgy tűnik, nem csak a belsőégésű motorral szerelt autókat érintik hibák, bár az elektromos meghajtású járműveknél általában egy szoftverfrissítés megoldja a gondot. Most is valami ilyesmi lehet a Porsche Taycannal, amely egyik pillanatról a másikra képes elveszteni erejét.

Minden előjel nélkül, egy szempillantás alatt elmegy az erő a Porsche Taycanból menet közben, legalábbis a Bloomberg értesülései szerint. A lap névtelen forrásokra hivatkozva állítja, hogy a német autógyártó már készül is a globális visszahívásra, habár egyelőre csak az Egyesült Államokból érkezett hír a szokatlan és veszélyes hibáról.

A probléma szoftveres eredetű lehet, mert az autó rendszere semmilyen hibát nem érzékel, egyszerűen csak képes hirtelen erőt veszíteni haladás közben bármilyen tempónál. Erre már az Egyesült Államok Autópálya Közlekedésbiztonsági Nemzeti Hivatala (NHTSA) is felfigyelt, és állítólag már májusban vizsgálatot indított az ügyben.

Egyes források szerint 12 146 modell érintett az ügyben, bár a Porsche értékesítési adatai szerint ennyi Taycant nem is adtak el az Államokban. „Már nekiálltunk a hiba beazonosításának és szívesen válaszolunk az NHTSA kérdéseire is, azonban szeretnénk a problémát mielőbb megoldani. Mindegyik Taycan továbbra is biztonságosan vezethető. Ez idáig nem tudunk olyan balesetről, mely ebből a problémából következett volna.” – nyilatkozta egy, a neve elhallgatását kérő Porsche alkalmazott.

Akárhogy is, nem a Porsche az egyetlen, melynek elektromos modelljét probléma sújtja: a Testla a napokban jelentette be, hogy 285 ezer modelljét Kínában tempomattal kapcsolatos hiba miatt kénytelen javítani, míg a Polestar 2 a Taycanhoz hasonló erővesztéssel küzd, így az eddig értékesített 2189 példány mindegyikét visszahívták.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/