/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Villamosításba fog a BMW

2017. július 26. 19:05   |   Autoblog
címkék:  

A BMW Csoport a közeljövőben képes lesz összes márkája mindegyik modellsorozatát hálózatról tölthető típusokkal bővíteni, a belsőégésű erőforrással szerelt paletta oldalán így egyre több tisztán elektromos, illetve plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt gépkocsi jelenik majd meg. Az első ilyen modell jövőre a BMW i8 Roadster lesz.

P90270776_highRes_mini-e

A BMW Csoport várakozásai szerint 2025-re a hálózatról tölthető modellek a vállalatcsoport egész éves értékesítésének 15-25 százalékát teszik majd ki, miközben az elektromos mobilitás világméretű elterjedését különféle tényezők, így többek között az eltérő piaci szabályozások, a járműtöltési infrastruktúra fejlesztése és a bevezetett állami kedvezmények határozzák majd meg.

Annak érdekében, hogy a jövőben hálózatról tölthető modellpalettája tagjaival is gyorsan és hatékonyan tudjon reagálni a különböző értékesítési régiók eltérő ügyféligényeire, a BMW Csoport egy adaptív járműstruktúrát és ezzel párhuzamosan egy globális méretű tömegtermelési rendszert fejlesztett ki, amely lehetővé teszi, hogy a vállalatcsoport üzemei a jövőben egy időben termeljék az adott modellsorozat belsőégésű erőforrással szerelt, plug-in hibrid hajtásláncú és tisztán elektromos meghajtású képviselőit.

Az elkövetkező években a BMW és a MINI újabb hálózatról tölthető modellekről rántja le a leplet, amelyek közül az egyik meghatározó újdonság a brit prémiummárka modelltörténetének első tisztán elektromos meghajtású modellje lesz. 2018-ban a BMW i modellcsalád a BMW i8 Roadster képében új taggal bővül, míg a tisztán elektromos BMW X3 2020-ban, a BMW iNEXT modell pedig 2021-ben érkezik meg az utakra.

Elektromos meghajtású és plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt modelljeit egyesítő portfóliója kilenc tagjával a BMW Csoport már most az iparág legszélesebb hálózatról tölthető palettájával büszkélkedhet. A lista a villanyhajtású BMW i3 kisautótól egészen a vállalatcsoport legújabb hálózatról tölthető gépkocsijáig, a MINI Cooper S E Countryman ALL4 plug-in hibrid modellig terjed, amely a holland VDL Nedcar üzemében lát napvilágot.

A vállalatcsoport által forgalomba helyezett tisztán elektromos és plug-in hibrid meghajtású modellek száma még idén kétszázezer fölé nőhet.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/