/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Villamosítja haszonjármű-flottáját a Peugeot

2019. május 22. 16:20   |   Autoblog
címkék:  

Négy éven belül kibocsátásmentes kivitelben is elérhető lesz a Peugeot teljes személy- és haszonjármű-flottája. A haszonjárműveknél a legnagyobb modell, a Boxer kezdi a sort.

Peugeot Boxer Electric_2

Az Egyesült Királyságban, a Birminghami Haszonjármű-kiállításon mutatta be új elektromos haszonjármű-palettájának első tagját a Peugeot. A Boxer Electric mind a négy rendelkezésre álló karosszériahosszal (4963/5413/5998/6363 mm) megrendelhető lesz. Az egyes változatok kétféle lítium-ion akkumulátorcsomaggal állnak rendelkezésre: a két rövidebb variáns 225 kilométert, a két hosszabbik 270 kilométert tud megtenni egy feltöltéssel.

Az autók elektromos hajtásra történő átépítését a Peugeot partnere, a haszonjárművek villamosításában két évtizedes gyakorlattal rendelkező BD Auto végzi. A vállalat 5 éves vagy 150 ezer kilométeres garanciát vállal a teljes elektromos hajtásláncra, a kezeik alól kikerülő járművek általános európai típusbizonyítvánnyal rendelkeznek. Az elektromos specialista kínálatában jelenleg is elérhető, a Peugeot Boxerrel azonos méretosztályú típusokban egy 191 lóerős villanymotor dolgozik.

Large-15697-PEUGEOTBoxerElectricunveiledattheCommercialVehicleShow

2023-ra a Peugeot személy- és haszonjármű-kínálatának minden tagja elérhető lesz nulla károsanyag-kibocsátású kivitelben is. Ennek a stratégiai fejlesztésnek a keretében a Boxer után további haszonjármű típuscsaládjait is elektromos variánssal bővíti ki a Peugeot: 2020-ban a Peugeot Expert/Traveller modellpáros lesz elérhető kibocsátásmentes hajtással, majd egy évvel később bemutatkozik az új generációs Peugeot Partner Electric. Utóbbi régi ismerős a környezetbarát áruszállítás világában, hiszen elődei két évtizeden át voltak elérhetők Európa számos országában.

Az első generációs Partner Electric (1998-2005) hajtásáról egy 38 lóerős, 180 Nm forgatónyomatékú villanymotor gondoskodott, nikkel-kadmium akkumulátorcsomagja 95 kilométerre elegendő energiát volt képes tárolni. Az autót Franciaországon kívül a skandináv országokban, Nagy-Britanniában, Belgiumban és Svájcban is forgalmazták.

Utódja 2010-ben került piacra, 67 lóerős állandó mágneses szinkronmotorral, 95 helyett 170 kilométeres maximális hatótávolsággal, 95-ről 110 km/órára növelt végsebességgel. A 22,5 kWh kapacitású Li-Ion akkumulátorcsomag kompatibilis volt a nemzetközi ChaDeMo gyorstöltő szabvánnyal. A típuscsalád 2017-ben személyszállító változattal bővült.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/