/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Villany-versenyautóval támadja a hegyet a Honda

2016. június 20. 19:25   |   Autoblog
címkék:  

Közeleg a legendás Pikes Peak-i Nemzetközi Hegyi Felfutó verseny, ahol rengeteg különböző kategóriában mérkőznek egymással a járművek. Az Acura/Honda egy NSX által inspirált elektromos hajtású versenyautóval áll rajthoz, amely a tavalyi Exhibition kategóriagyőztes kísérleti Honda továbbfejlesztett változata.

Az Acura EV Concept a módosított elektromos járművek kategóriájában fog indulni, ahol az abszolút rekordot Rhys Millen tartja 9 perc 7 másodperces idővel. A Honda már tavaly benevezett a legendásan nehéz futamra egy kísérleti járművel, a Pikes Peak Challenge divízió Exhibition járműosztályában. A járműben a cég négymotoros Super Handling All-Wheel Drive (SH-AWD) hajtáslánca dolgozott, amihez hasonló az NSX szuper-sportautóban is megtalálható. Az idei Acura EV Concept az SH-AWD rendszer továbbfejlesztett változatát vonultatja fel.

Az elektromos SH-AWD rendszer lényege, hogy a világon elsőként független négykerék nyomatékelosztást tesz lehetővé. Az idei NSX karosszériás versenyautó ráadásul a tavalyi teljesítményének háromszorosára képes. Tengelyenként egy dupla meghajtó egységet helyeztek el az autóban, amelyek egyrészt biztosítják az összkerékhajtást, másrészt egymástól független, kerekenkénti nyomatékelosztást tesznek lehetővé, valódi nyomatékvektor-szabályozást valósítva meg. A rendszer ideális kezelhetőséget és kiemelkedő tapadást szavatol a különböző vezetési helyzetekben. Erős és hatékony villanymotorjaival, továbbá okos nyomatékvektor-szabályozásával az Acura koncepcióautója jó esélyekkel futhat neki a 20 kilométer hosszú, 156 kanyarral tarkított Pikes Peak-i versenynek.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/