/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Villanyautó-vásárlási programot indít a német kormány

2016. április 28. 16:10   |   MTI
címkék:  

Támogatási programot indít a német kormány elektromos autók vásárlására – jelentették be szerdán Berlinben. Eszerint a villanyautókra 4 ezer eurós, a plug-in hibridekre 3 ezer eurós árkedvezmény jár. Nettó 60 ezer eurós listaár felett azonban nem adnak kedvezményt, tehát például a Tesla modelljei kiesnek a körből.

A 600 millió eurós program mellett 300 millió eurót fordítanak a töltőinfrastruktúra fejlesztésére, és 100 millió eurós beruházással legkevesebb 20 százalékra emelik az elektromos autók arányát az állami autóflottában.

Az állam és a gyártók által fele-fele arányban finanszírozott programmal az elektromos autók aránya elérheti az 1 százalékos „kritikus tömeget”, aminek révén állami segítség nélkül folytatódhat az elektromobilitás terjedése – mondta Alexander Dobrindt közlekedési miniszter.

A program a német ipar erősítését is szolgálja, célja a hazai kutatás-fejlesztés és gyártás ösztönzése, de versenysemleges, külföldi gyártók is részt vehetnek benne – tette hozzá Sigmar Gabriel gazdasági miniszter.

A program májusban indul, és a források kiapadásáig vagy legkésőbb 2019-ig tart.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/